SA MESOM I PIRINČEM, RAPSODIJA UKUSA: Punjena bundeva kojoj nećete moći da odolite

Novosti online

14. 02. 2024. u 07:40

DRUGAČIJI ručak, u savršenom spoju mesa i povrća, prste da poližete.

СА МЕСОМ И ПИРИНЧЕМ, РАПСОДИЈА УКУСА: Пуњена бундева којој нећете моћи да одолите

Foto Shutterstock

Potrebno:

* 1 srednja bundeva
* 300 g mlevenog mesa
* 50 g obarenog pirinča
* 1 crni luk
* 1 kašičica mlevene začinske paprike
* 1 kašika suvog biljnog začina
* so
* biber

Priprema:

Izdubite bundevu, unutrašnjost premažite puterom i posolite. U obaren pirinač dodajte iseckani crni luk, mleveno meso, začinsku papriku, suvi biljni začin, so i biber po ukusu. Sjedinite smesu dobro. Napunite bundevu pripremljenom smesom pa je zatvorite poklopcem od bundeve. Pokrijte bundevu aluminijumskom folijom pa prebacite u pleh obložen pek-papirom i 100 ml vode. Pecite je 70 minuta na 200 stepeni. 

(Trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NEOBJAŠNJEN FENOMEN: Mnoštvo zmija dolazi u crkvu svake godine na Veliku gospojinu - poštuju stari kalendar (FOTO/VIDEO)

NEOBJAŠNjEN FENOMEN: Mnoštvo zmija dolazi u crkvu svake godine na Veliku gospojinu - "poštuju" stari kalendar (FOTO/VIDEO)

PRAVOSLAVNI vernici 28. avgusta slave Veliku gospojinu, a zanimljiv fenomen, koji nauka još nije objasnila, vezuje se za ovaj praznik na grčkom ostrvu Kefalonija. Doduše - ne za 28. avgust, već za 15. kada se Velika gospojina slavila po starom kalendaru. U to vreme, svake godine, u jednu crkvu dolazi veliki broj zmija, što je navelo maštovite lokalce da iskonstruišu brojne legende.

28. 08. 2025. u 11:02

Komentari (1)

KIPRANI RASPAMETILI CELU SRBIJU: Ovo su uradili navijači Pafosa protiv Crvene zvezde! (VIDEO)