REZANCI SA MAKOM: Jelo koje nas vraća u detinjstvo kada se pripremalo kao glavno jelo u kome smo svi uživali
Ukoliko niste imali priliku da probate čuvene rezance sa makom sada je pravo vreme.

Foto Shutterstock
Priprema je vrlo jednostavna, pa ukoliko nemate ideju šta da napravite ovih dana ovo je recept koji morate da probate.
Sastojci:
- 400g rezanaca ili makarona
- 150g mlevenog maka
- 3 kašike vrelog mleka
- 50 ml mleka
- 2 vanilin šećera
- 5-6 kašika ulja
- rendana kora jednog limuna
- voda da se skuvaju rezanci
- kašičica soli
Priprema:
Vodu posolite i stavite da proključa. Zatim dodajte rezance, promešajte da se ne zalepe za dno. Kada prokuvaju, skloniti sa šporeta i ostaviti poklopljeno da rezanci omekšaju oko 10-tak minuta. Procedite ih i isperite hladnom vodom, tako neće biti lepljivi.
Mak prelijte vrelim mlekom, dodajte ulje, šećer i vanilin šećer, koricu limuna.Sve dobro promešajte i sjedinite sa rezancima.
(Stvarukusa mondo)
Preporučujemo

ZELENSKI BESAN: Evo šta je rekao o ruskoj delegaciji u Istanbulu
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski stigao je danas u tursku prestonicu, Ankaru, na sastanak sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, dok se u Istanbulu očekuje da ruski i ukrajinski zvaničnici odvojeno počnu mirovne pregovore.
15. 05. 2025. u 11:55

AMERIČKI MEDIJI OTKRIVAJU: Rusiju će na pregovorima u Istanbulu predstavljati ova dva zvaničnika
VISOKI bivši zvaničnik Kremlja, koji je želeo da ostane anoniman zbog osetljivosti teme, rekao je da će Rusiju na predstojećim pregovorima u Istanbulu predstavljati ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i savetnik predsednika za spoljnu politiku, Jurij Ušakov, objavio je list Vašington post.
14. 05. 2025. u 09:19

PREMEŠTENI BATINI POSMRTNI OSTACI: Nije više u Aleji - ostvarila mu se velika želja, evo GDE sada počiva
VELIMIR Bata Živojinović bio je jedan od najvećih glumaca na prostorima nekadašnje Jugoslavije. Mnogi su ga poštovali i van Srbije. Dobitnik je brojnih priznanja, mnogim mladim glumcima je bio uzor.
15. 05. 2025. u 12:10
Komentari (0)