KOLAČ SA ORASIMA I JABUKAMA: Bakina poslastica kojoj nema ravne

Новости онлине

12. 03. 2024. u 22:30

Ako kod kuće imate jabuke i orahe, onda ste već na pola puta da napravite bakinu poslasticu koja nas vraća u detinjstvo.

КОЛАЧ СА ОРАСИМА  И ЈАБУКАМА: Бакина посластица којој нема равне

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kirschnenko Kanal

Sastojci:

  • za testo: jaja 2 kom
  • šećer 2 čaše
  • griz 1 čaša
  • mleko 1 čaša
  • ulje 1 čaša
  • mleveni orasi 2 čaše
  • brašno 1 čaša
  • jabuke 3 kom
  • prašak za pecivo 1 kesica
  • za preliv:čokolada 100 g
  • ulje 3 kašike

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati mleko, ulje, rendane jabuke, griz, mlevene orahe i brašno sa praškom za pecivo. Peći u podmazanom plehu dimenzija 33x22 na umerenoj temperaturi oko 35 minuta. Pečen kolač preliti sa otopljenom čokoladom sjedinjenom sa uljem. Preko se može posuti mlevenim orasima po želji.

(Žena/blic)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca