NASUVO SA KROMPIROM - GRENADIR MARŠ: Staro vojvođansko jelo od 3 sastojka
Nasuvo sa krompirom je staro tradicionalno jelo koje se služi u Vojvodini. Recept je nastao u Austriji, pod imenom grenadir marš. Osmišljen je kao jeftini recept za vojnike koji može lako da zasiti. Za nasuvo sa krompirom su vam potrebna samo 3 sastojka, a priprema je najlakša moguća. Možete da ga služite kao prilog, a odličan je predlog i za Uskršnji post.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g krompira
- 250-300 g flekica ili druge testenine
- 1 ljubičasti luk
Priprema:
Krompir sa sve ljuskom dobro operite, pa skuvajte. Procedite i ostavite da se ohladi. Skinite ljusku i isecite po želji.
Na malo ulja propržite ljubičasti luk isečen na rebarca, pa začinite po želji. Pržite dok ne omekša. U šerpu sipajte vodu i kada proključa dodajte flekice. Blanširajte 5 minuta, treba da omekšaju, pa procedite.
U posudi pomešajte crni luk, krompir i flekice, pa ako želite dodajte još sastojaka. Promešajte i služite.
(Stvarukusa/mondo)
Preporučujemo

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

UČENICI BILI ZABEZEKNUTI: Šta je nastavnica obukla - odmah je slikali, fotke su obišle svet
NASTAVNICA Veronika Dukju potrudila se da vizuelizuje svoju lekciju iz anatomije. Njen potez oduševio je hiljade korisnika društvenih mreža, na kojima su se proširile fotografije sa njenog časa.
04. 06. 2025. u 10:42
Komentari (0)