POSNA ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM I DŽEMOM: Mekana kao duša i nikad ukusnija
Obično su nam je pravile bake, čiji nas ukusi vraćaju u detinjstvo, a danas pored klasične mrsne, možete napraviti i posnu.

Foto: Shutterstock
Služi se topla, a možete je napraviti i u kombinaciji različitih ukusa.
- Sastojci:
- Za testo:
- 5 dl mlake vode
- 5 kašika šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- 2,5 dl ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 prstohvata soli
- 1.100 g brašna
- Za punjenje:
- džem od šljiva
- 100 g čokolade
- Za premazivanje:
- 1 kašika vode
- 1 kašika ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U posudu sa mlakom vodom stavite suvi kvasac, šećer, ulje, prašak za pecivo, so i brašno. Testo zamesite pa ostavite da nadođe. Narendajte čokoladu pa podelite na dva dela. Kad nadođe testo, podelite ga na četiri dela. Razvijte svaki deo u ploču veličine 30x30 cm, premažite džemom i pospite jednim delom rendane čokolade. Sa strane testo malo previjte i uvijte u štrudlu. U kalup obložen pek-papirom naređajte štrudle. Izmešajte 1 kašiku ulja i 1 kašiku vode pa time premažite štrudle. Neka odstoje 10 minuta. Pecite na 180 stepeni 25-30 minuta da porumene. Pospite ih šećerom u prahu.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DA VAM TESTO UVEK ISPADNE SAVRŠENO: Evo koliko tačno kvasca se stavlja
15. 04. 2024. u 09:00

KAKO SE PRAVI SLATKO OD JAGODA: Uz jedan trik sastojak, priprema je duplo brža
11. 04. 2024. u 19:00

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)