POSNE, A ČOKOLADNE: Ako volite klasične princes krofne, ove ćete obožavati
Idealne za vreme Velikog uskršnjeg posta, svečanu i slavsku trpezu, ili za obične dane, kada vam se jede nešto slatko.
Sastojci:
- 200 ml vode
- 100 ml ulja
- 180 g brašna
- ½ kesice praška za pecivo
- 4 banane
- Za fil:
- 50 g pudinga od čokolade
- 250 ml sojinog ili bademovog mleka
- 75 g margarina
- Za ukrašavanje:
- posni šlag
Priprema:
Stavite ulje i vodu da proključaju, pa dodajte brašno, prašak za pecivo i mešajte dok se masa ne sjedini. Dobijeno testo treba da bude kompaktno. Smesu prespite u drugu posudu, u nju dodajte pasiranu bananu i sve umutite mikserom dok se ne sjedini. Potom napravite krofnice i pecite ih na 180°S oko 40 minuta. Krem: Puding skuvajte u 250 ml mleka i ostavite da se ohladi. Posebno umutite margarin i sjedinite ga s ohlađenim pudingom. Dobijenim kremom filujte krofnice. Secite krofnice napola pa ih filujte dobijenim kremom, preko nanesite posni šlag i na kraju stavite drugu polovinu krofnice. Pospite ih šećerom u prahu.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)