FLEKICE SA KUPUSOM: Brz i jednostavan obrok
Flekice s kupusom mnogima su dobro poznato jelo još iz doba detinjstva. Jednostavno je za pripremu, a odlično kao samostalan obrok.

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic
Sastojci:
- 1 kg kiselog kupusa
- 2 glavice crnog luka
- Za flekice:
- 1 jaje
- 100 g brašna
- biber, mlevena paprika, ulje
Priprema:
Za flekice umesite testo od jaja i brašna. Rastanjite oklagijom što tanje i isecite na tračice 1 cm širine, a dužine po želji. Poređajte na krpu i ostavite da se prosuše. Na ulju prodinstajte iseckan crni luk, pa dodajte isečen kiseli kupus, po ukusu biber, mlevenu papriku i ako je potrebno soli. Dinstajte poklopljeno uz mešanje oko 40 minuta. Prokuvajte u šerpi litar vode s kašičicom ulja i pola kašičice soli, pa ubacite prosušene flekice. Smanjite vatru i kuvajte desetak minuta uz povremeno mešanje. Procedite i pomešajte s kupusom.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

JELO SAČUVANO OD ZABORAVA: Janija izvanredno jelo za ljubitelje domaće kuhinje
23. 04. 2024. u 19:44

MEDITERANSKA POSNA SALATA: Jednostavna, a ukusna, oduševiće vas na prvi zalogaj
24. 04. 2024. u 11:00

VUČIĆEVA IZJAVA UDARNA VEST U RUSKIM MEDIJIMA: "Dvojica svetskih lidera tajno razgovarali sa Putinom"
NEKI svetski lideri su tajno komunicirali sa Vladimirom Putinom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu blogeru Mariu Nafalu, prenosi ruska agencija RIA Novosti kao udarnu vest na svom portalu.
02. 04. 2025. u 09:09

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)