POHOVANI KAČKAVALJ: Pomoću ovog trika će svaki put ispasti savršeno
Tajna je u tome da kačkavalj stavite u zamrzivač sat vremena pre pripreme. Idealan prilog uz svako meso ili pomfrit.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g kačkavalja
- 3 jajeta
- 200 g brašna
- 100 g prezli
- ulje
Priprema:
Kačkavlje isecite na deblje listove, otprilike širine kažiprsta, pa ga stavite u zamrzivač.
Dok se kačkavalj hladi, pripremite prezle, brašno, umućenih jaja i čašu hladne vode.
Komade kačkavalja potopite u hladnu vodu, a nakon toga ih uvaljajte u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle.
Kačkavalj pržite u dubokom ulju dok ne dobije zlatnu boju.
(Ona)
Preporučujemo
PREMINUO SLAVNI GLUMAC: Vest potvrdila državna agencija, bio je miljenik mnogih generacija
GLUMAC Homajun Eršadi preminuo je u 78. godini nakon borbe sa rakom.
12. 11. 2025. u 16:25
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
PERSONA NON GRATA: "Tijana, šta će Tompson na tvom koncertu?"
"Pa, nikad se ne zna..."
12. 11. 2025. u 11:04
Komentari (0)