RAFAELO PUDING: Predivna kremasta poslastica koja se topi u ustima
Brzo se sprema, a još brže pojede. Napravite duplu meru jer će vam ukućani tražiti repete.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 litar mleka
- 200 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 pudinga od vanile
- 20 g brašna
- 150 g kokosa
- 2 kašike maslaca
- seckani orasi za ukrašavanje
Priprema:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, šećer, vanilu, kokos i staviti na vatru da provri.
2. Umutiti 2 dl mleka sa 2 pudinga od vanile i 2 kašike brašna, dodati u mleko koje vri i kuvati da se zgusne. Skinuti s vatre i dodati 2 kašike maslaca, mešati da se istopi.
3. Topao puding sipati u posudice. Ukrasiti seckanim orasima i kokosom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NEOBIČNA POSLASTICA: Pečene kruške sa medom, cimetom i orasima
28. 04. 2024. u 17:00

OREO ČIZKEJK: Napravite fenomenalni kolač i zadovoljite sva čula
24. 04. 2024. u 17:00

OD PIRINČA I MLEKA: Starinski kolač od pirinča koji nestaje u trenu
23. 04. 2024. u 18:34

PIŠINGER OBLANDE: Čokoladna poslastica koja je ukusnija od svake torte
25. 04. 2024. u 17:00

PUTIN OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALjE O "OREŠNIKU" Bojeva glava izdržava temperaturu kao na Suncu
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bojeve glave hipersoničnog sistema "orešnik" mogu da izdrže ekstremne temperature, uporedive sa temperaturom na površini Sunca.
21. 02. 2025. u 14:16

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

TAST OČITAO LEKCIJU VELjKU Šta je poručio zetu: "To u Beogradu nije mogao videti"
BOGDAN Rodić, otac Bogdane Ražnatović, jednom prilikom govorio je o najmlađoj ćerki koja je danas udata za Veljka Ražnatovića. Bogdan je tada naveo da je odmah na početku veze skrenuo pažnju Veljku pažnju na to kakva je njegova Bogdana.
22. 02. 2025. u 12:26
Komentari (0)