KIFLICE SA MAKOM: Toliko su vazdušaste i mekane, da nećete moći prestati da ih jedete
Kiflice sa makom oduševiće svakog ko ih proba.
Sastojci:
- mleko 200 ml
- voda 100 ml
- sveži kvasac 20 g
- margarin 70 g
- jaja 2
- šećer 3 kašičice
- so 1/2 kašičice
- brašno oko 600 g
Za Fil:
- mleveni mak 100 g
- šećer 5 kašika
- mleko 200 ml
Priprema:
U mlako mleko i vodu staviti kvasac i šećer, a zatim dodati jedno jaje, margarin, so i brašno po potrebi. Umesiti glatko testo. Testo ostaviti 30 minuta da naraste. Za to vreme pripremite fil. U šerpu sipati mak, šećer i mleko staviti na vatri da provri, pa kada provri mešati i kuvati oko 5 minuta. Skloniti sa vatre da se ohladi. Naraslo testo razviti oklagijom u veliku koru, koru iseći na kaiševe, pa svaki kaiš iseći na trouglove, veličine po želji.Na svaki trougao staviti po kašičicu fila. Saviti kiflice i ređati u podmazan pleh. Kiflice premazati umućenim jajetom. Peći u rerni zagrejanoj na 220 S oko dvadeset minuta. Kifle posipati šećerom u prahu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
DESILO SE ČUDO: Krenuli da mu isključe sina sa aparata, otac ULETEO SA PIŠTOLjEM u bolnicu (VIDEO)
LEKARI su rekli da za njega više nema nade i naložili su da se isključi s aparata za održavanje vitalnih funkcija, ali to njegov otac nije mogao da dozvoli, uprkos tome što se mladićeva majka, Pikeringova bivša supruga, saglasila sa doktorima.
21. 11. 2024. u 15:31
Komentari (0)