NEODOLJIVI UŠTIPCI OD JABUKA: Napravljeni po bakinom receptu, odlični su i vrući i kada se ohlade
Nema čekanja da testo naraste, lako i brzo se prave.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 300 g brašna
- 2 veće jabuke
- 2 jajeta
- 100 ml mleka
- 50 ml kisele vode
- 20 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- 4 kašike šećera
- 1 kašičica cimeta
- prstohvat soli
Priprema:
Jabuke oljuštite i narendajte na sitnije rende, pa ih pospite kašikom šećera i cimetom. Odvojite belanca, pa ih umutite da dobijete čvrst sneg. Žumanca umutite sa preostalim šećerom da zapene, pa dodajte ulje, mleko, a zatim i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju sipajte kiselu vodu i mikserom sve umutite da dobijete ujednačenu smesu.
Lagano dodajte belanca i jabuke koje ste ocedili od viška soka. U dobro zagrejano ulje kašikom vadite po malo testa i lagano spuštajte. Pržite nekoliko minuta sa obe strane dok ne dobiju lepu rumenu boju. Vadite ih na ubrus da se ocede od viška ulja, a po želji ih pre služenja pospite šećerom u prahu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

VELIKI PREOKRET U NAJBRUTALNIJEM RATU: Uz pomoć Putina pao glavni grad, Rusija dobija vojnu bazu od neprocenjivog značaja?
DOGODIO se preokret u najbrutalnijem ratu i to zahvaljujući Vladimiru Putinu, predsedniku Rusije. Naime, sudanske oružane snage zauzele su Kartum izbacivši iz delova sudanskog glavnog grada pobunjenike iz Snaga za brzu podršku. Reč je o važnoj prekretnici u sukobu koji tu afričku zemlju pustoši već dve godine.
31. 03. 2025. u 08:39

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

TEŠKI TRENUCI: Otkriven uzrok smrti Željka Rutovića
JEDAN je od retkih učesnika filma "Vidimo se u čitulji" koji su preživeli, preminuo je u Italiji.
31. 03. 2025. u 12:59
Komentari (0)