UKOLIKO VOLITE JAGODE, MOŽDA ĆETE ŽELETI DA NAPRAVITE: Domaći sok i džem od jagoda
Domaći sok i džem od jagoda pravi se bez konzervansa i veštačkih dodataka za održavanje svežine, pa je poželjno da ih odmah konzumirate.
Domaći sok od jagoda
Sastojci:
- 120 g svežih jagoda
- 1 do 2 kašike meda
Priprema:
U blenderu izmiksirajte jagode i med, dok smesa ne postane kašasta. Možete piti sa pulpom ili je procediti koristeći gazu. Servirajte ohlađeno.
Domaći džem od jagoda
Sastojci:
- 450 g jagoda, oljuštenih i iseckanih
- 90 g šećera
- 2 kašike limunovog soka
Priprema:
U loncu pomešajte jagode, šećer i limunov sok. Mešajte na laganoj vatri dok se šećer ne rastvori. Povećajte toplotu do srednje visoke i dovedite smesu do ključanja. Često mešajte i gnječite jagode, dok se džem ne zgusne i mehurići potpuno ne prekriju površinu džema, oko 10 minuta. Prebacite džem u teglu i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Zatvorite teglu i čuvajte u frižideru.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DOMAĆI RATLUK OD LEŠNIKA: Videćete da je ukusniji nego kupovni
18. 05. 2024. u 11:00
BAUNTI TART: Kolač sa kokosom pravi se za 10 minuta i jede se bez griže savesti
18. 05. 2024. u 08:00
"DAVID NAS JE LAGAO OD POČETKA, BIO JE SVE VREME U SRBIJI" Najbolja drugarica nestale Ane Knežević za "Novosti": Hvala srpskoj policiji
SREĆNI smo što se dogodilo hapšenje u slučaju nestanka Ane Knežević. Hapšenje Davida nije bilo iznenađenje za nas, posebno zbog toga što je od samog početka lagao gde se nalazi. Zahvalni smo srpskoj policiji na istrazi i na svemu što rade kako bi pravda bila zadovoljena.
18. 06. 2024. u 13:03
HAOS UOČI DOLASKA PUTINA: Poginuli severnokorejski vojnici
VOJSKA Južne Koreje ispalila je danas hice upozorenja nakon što su severnokorejski vojnici nakratko prešli demilitarizovanu zonu (DMZ) koja razdvaja Severnu i Južnu Koreju, navedeno je saopštenju Zajedničkog načelnika štabova zemlje (ZKS).
18. 06. 2024. u 10:59
ZAVRŠILA U NARODNOJ KUHINjI Naša poznata glumica (77) živi na rubu egzistencije: "Suprug preminuo, sin se zamonašio, ja gladujem"
GLUMICA Vesna Pećanac danas puni 77 godina.
18. 06. 2024. u 10:45
Komentari (0)