SOČNA BAKLAVA SA VIŠNJAMA: Neodoljiv spoj voća, fila i slatkog preliva

Новости онлине

27. 05. 2024. u 15:00

Dok mnogi priznaju samo baklavu s orasima, sve je više onih koji se okreću i voćnim kombinacijama ovog tradicionalnog kolača.

СОЧНА БАКЛАВА СА ВИШЊАМА: Неодољив спој воћа, фила и слатког прелива

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g gotovih kora za pitu

Za premazivanje kora:

  • 4 jaja
  • 2 vanilin šećera
  • 150 g šećera
  • 150 ml ulja
  • 300 ml jogurta
  • 5 kašike griza
  • 1 prašak za pecivo

Fil

  • 1 kg višanja
  • 5 kašika griza

Šerbet:

  • 500 g šećera
  • 1 vanil šećer
  • Sok od jednog limuna
  • 700 ml vode

Priprema:

Umutite fil od jaja, šećera, ulja, jogurta, griza i praška za pecivo. Tim filom prelivajte svaku koru, pa stavite višnje sa grizom i umotajte. Pitu peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Vrelu baklavu preliti vrelim šerbetom.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEOČEKIVANO: Alkaraz se odlučio na nesvakidašnji potez pred Australijan open (FOTO)