ZAPEČENE PALAČINKE SA ORASIMA I MLEKOM: Slatki ukus detinjstva
Pokažite deci kako smo ih mi nekada jeli.
Sastojci:
- 3 jaja
- 300 ml mleka
- 200 ml kisele vode
- 300 g brašna
- prstohvat soli
- 1/2 kašičice šećera
- Na vrh noža praška za pecivo
- 3 kašike ulja
- Za fil:
- 18 kašika mlevenih oraha
- 12 kašika šešera
- 700 ml mleka
Priprema:
Umutiti jaja penasto, dodati mleko, vodu i lagano promešati. Dodati prstohvat soli, šećer, prašak za pecivo i ulje i promešati. Postepeno dodavati brašno i mutiti mikserom. Palaćinke peći u zagrejanom tiganju podmazanom uljem. Potrebno je 12 palačinki. Pomešati orahe i šećer. Svaku palačinku posuti sa 2 kašike te mešavine. Urolati i ređati u posudu za pečenje. Ako se ređa u dva reda između posuti mešavinom oraha i šećera. Zaliti mlekom i ostaviti da palačinke malo upiju. Peći 15 minuta na temperaturi od 200 stepeni. (trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za "Bild" o ruskim bombama - "Ovo nije moglo da se zamisli..."
NA ZAPADU nisu mogli da veruju da postoji tako masivna bomba kao što je FAB-3000 koju su ruske snage nedavno upotrebile u Ukrajini, ocenjuje nemački novinar Julijan Repke u reportaži za „Bild“.
22. 06. 2024. u 19:05
"KOSOVO JE SRBIJA": Španci "lupili" šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)
Španija je savladala Albaniju rezultatom 1:0, navijači "furije" očitali su lekciju albanskim, a ujedno poslali su poruku srpskom narodu.
24. 06. 2024. u 22:55
O OVOME SE NE PRIČA: Rođak Luke Modrića bio major u Krajini - Jovo svedočio u Hagu protiv Gotovine (FOTO)
FUDBALERE Hrvatske nekoliko sekundi delilo je od osmine finala Evropskog prvenstva koje se ove godine održava u Nemačkoj, ali se onda sve raspalo u osmom minutu nadoknade.
25. 06. 2024. u 20:15
Komentari (0)