ZAPEČENE PALAČINKE SA ORASIMA I MLEKOM: Slatki ukus detinjstva

Novosti online

04. 06. 2024. u 15:12

Pokažite deci kako smo ih mi nekada jeli.

ЗАПЕЧЕНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ОРАСИМА И МЛЕКОМ: Слатки укус детињства

Foto: Printscreen/pinterest

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 300 ml mleka
  • 200 ml kisele vode
  • 300 g brašna
  • prstohvat soli
  • 1/2 kašičice šećera
  • Na vrh noža praška za pecivo
  • 3 kašike ulja
  • Za fil:
  • 18 kašika mlevenih oraha
  • 12 kašika šešera 
  •  700 ml mleka                                                                                                                                      

Priprema:

Umutiti jaja penasto, dodati mleko, vodu i lagano promešati. Dodati prstohvat soli, šećer, prašak za pecivo i ulje i promešati. Postepeno dodavati brašno i mutiti mikserom. Palaćinke peći u zagrejanom tiganju podmazanom uljem. Potrebno je 12 palačinki. Pomešati orahe i šećer. Svaku palačinku posuti sa 2 kašike te mešavine. Urolati i ređati u posudu za pečenje. Ako se ređa u dva reda između posuti mešavinom oraha i šećera. Zaliti mlekom i ostaviti da palačinke malo upiju. Peći 15 minuta na temperaturi od 200 stepeni.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti