SOK OD KUPINA BEZ KUVANJA: Za sladak predah od uporne vrućine

Novosti online

15. 07. 2024. u 16:00

Idealno je vreme da se osvežimo ukusnim napicima. Recept za sok od kupina će vas odmah osvojiti, a pošto se ne kuva, postaće vam omiljeni napitak jer ne morate da budete pored toplog šporeta.

СОК ОД КУПИНА БЕЗ КУВАЊА: За сладак предах од упорне врућине

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kg kupina
  • 2 kg šećera
  • 2 l vode
  • 2 kesice limuntusa

Priprema:

Kupine operite i napravite jednaku srazmeru voća i vode. To može biti onoliko koliko želite. Kada spremite voće, izgnječite ga i dodajte limuntus, pa ostavite da prenoći.

Ujutru procedite kupine pa dodajte šećer, dobro promešajte, te ostavite još jedan dan da se šećer otopi. Slobodno možete povremeno promešati, taman da vidite koliko se šećer otopio.

Sutradan je sirup gotov i spreman da se sipa u sterilisane flaše. Držite na tamnom i hladnom mestu, a po otvaranju flaše, držite je u frižideru.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti