PINK PASTA JE JELO KOJE MORATE SPREMITI: Iskoristite cveklu na najbolji način

Novosti online

18. 07. 2024. u 20:00

Jeste li već probali pink pastu? Ako niste, onda je to definitivno nešto što treba da uradite, ako jeste, onda treba isprobati ovaj recept. Ova pasta se priprema sa sosom od cvekle i ne samo da izgleda kao pravi moderni obrok, već je i vrlo zdrav ručak.

ПИНК ПАСТА ЈЕ ЈЕЛО КОЈЕ МОРАТЕ СПРЕМИТИ: Искористите цвеклу на најбољи начин

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g paste
  • 300 g cvekle
  • beli luk u prahu
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • dve i po kašike feta sira
  • parmezan
  • origano

Priprema:

Za početak stavite pastu da se krčka, a za to vreme pripremite sos.

Cveklu  lepo očistite i operite.

Sa malo maslinoog ulja preljite cveklu i stavite u rernu da se peče na 180 stepeni oko 15 minuta.

Kada je izvadite iz rerne, izblendajte je i dodajte beli luk, so, biber. Dodajte vodu da ne bi bila poput pirea.

Pomešajte pesto od cvekle sa pastom i malo origana, pa rukom izmrvite fetu i dodajte pasti. Možete promešati,  a možete je i ostaviti odozgore.

Dodajte malo parmezana i servirajte.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti