DŽEM OD KAJSIJA: Starinski recept koji uspeva svima
Vreme je da pravimo džemove. Iskoristite svaku voćku, napravite džem u kojem ćete uživati. Ovaj recept za džem od kajsija je bez konzervansa.
![ЏЕМ ОД КАЈСИЈА: Старински рецепт који успева свима ЏЕМ ОД КАЈСИЈА: Старински рецепт који успева свима](/data/images/2024-07-19/508452_shutterstock-dzem-od-kajsija_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 5 kg kajsija, zdravih, opranih i očišćenih od koštica (ljuska se ne skida)
- 2 kg šećera (najviše)
Priprema:
Kajsije isecite na pola i poređajte ih u šerpu. Zatim šerpu stavite na ringlu, poklopite je i kuvajte kajsije do 15 minuta na visokoj temperaturi. S vremena na vreme podignite poklopac i promešajte ih da vam ne bi zagorele.
Nikakvu tečnost ne treba dodavati, jer će kajsije same odmah pustiti sok i u njemu se krčkati.
Nakon 15 minuta, vatru smanjite, pa kajsije kuvajte narednih sat vremena. Za sve to vreme, morate voditi računa o njima da ne zagore.
Posle sat vremena dodajte šećer, pa sve zajedno kuvajte još 20 minuta. Skinite ih sa vatre, nakon tih 20 minuta, a zatim sipajte u blago zagrejane tegle.
Tegle zatvorite i ostavite da se džem prohladi. Držite ih na tamnom i suvom mestu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![TEMPERATURA PADA ZA 15 STEPENI?! Meteorolog Todorović za Novosti otkriva kakvo nas vreme očekuje sledeće nedelje TEMPERATURA PADA ZA 15 STEPENI?! Meteorolog Todorović za Novosti otkriva kakvo nas vreme očekuje sledeće nedelje](/data/images/2021-06-23/109213_vremenska-prognoza_kf.jpg?time=1721225011)
TEMPERATURA PADA ZA 15 STEPENI?! Meteorolog Todorović za "Novosti" otkriva kakvo nas vreme očekuje sledeće nedelje
SRBIJU je zahvatio toplotni talas kakav se ne pamti, a juče je u našoj zemlji bio najtopliji dan sa maksimalnim temperaturama od 36 do čak 42 stepena.
17. 07. 2024. u 15:24
![STRAŠNE VESTI ZA UKRAJINU IZ BERLINA: Nemačke vlasti će prepoloviti vojnu pomoć Kijevu STRAŠNE VESTI ZA UKRAJINU IZ BERLINA: Nemačke vlasti će prepoloviti vojnu pomoć Kijevu](/data/images/2023-02-08/317172_zelenski-i-solc_kf.jpg?time=1721211350)
STRAŠNE VESTI ZA UKRAJINU IZ BERLINA: Nemačke vlasti će prepoloviti vojnu pomoć Kijevu
OČEKUJE se da će nemačke vlasti u sredu odobriti budžet za 2025. u kome će 4 milijarde evra biti izdvojeno za vojnu podršku Ukrajini, umesto 8 milijardi u 2024, prenosi Rojters, pozivajući se na nacrt dokumenta.
17. 07. 2024. u 11:27
![POSLE INFORMACIJE DA JE PREMINUO: Oglasio se Era Ojdanić - evo u kakvom je stanju POSLE INFORMACIJE DA JE PREMINUO: Oglasio se Era Ojdanić - evo u kakvom je stanju](/data/images/2024-05-20/485448_andrija-era-ojdanic-foto-ata-imagesprofimedia_kf.jpg?time=1721244651)
POSLE INFORMACIJE DA JE PREMINUO: Oglasio se Era Ojdanić - evo u kakvom je stanju
Era je objavio video na svom Instagramu u kome je otkrio u kakvom je stanju...
17. 07. 2024. u 21:29 >> 21:30
Komentari (0)