KNEDLE SA ŠLJIVAMA: Baš kako su ih nekada pravile naše bake, sočne i mekane

Novosti online

24. 07. 2024. u 12:00

Knedle sa šljivama su omiljeno jelo svih generacija i uvek su dobrodošle na trpezi. Ukoliko ne znate kako da ih napravite ili ste mlada domaćica, ispratite ovaj recept.

КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА: Баш како су их некада правиле наше баке, сочне и мекане

Foto: Jutjub/Printskrin/ Marina's kitchen

Sastojci:

Za testo od krompira:

  • 300 g krompira
  • 30 g putera neslanog, otopljenog
  • 120 g brašna za sve namene
  • 2 žumanca
  • 30 g griz brašna
  • So

Za fil:

  • 8 šljiva 
  • 8 kockica šećera
  • 90 g putera
  • 150 g prezli
  • šećer u prahu

Priprema:

Kako biste napravili knedle sa šljivama, oljuštite i skuvajte krompir dok ne omekša. Pustite da se krompir ohladi na dodir, a zatim ga izgnječite. Dodajte brašno, griz brašno, žumanca i puter, pa prvo kašikom, a kasnije rukama, umesite u glatko testo.

Oblikujte testo u balvan i podelite ga na osam delova (možda i manje ako su vam voćke velike). Uzmite jednu od šljiva, izvadite košticu i zamenite je kockom šećera. Umotajte jedan deo testa oko voća, dobro zatvorite šav i ponovite sa preostalim voćem i testom.

Napunite veliku šerpu vodom i malo posolite, prokuvajte i ubacite knedle. Pustite da se knedle krčkaju oko 13 do 15 minuta. U međuvremenu rastopite puter u tiganju. Dodajte prezle i promešajte. Pržite ih dok ne dobiju zlatnu boju. Servirajte knedle u činiji ili na tanjiru sa prezlama na dnu. Na knedle možete da stavite prezle ili da ih uvaljate u potpunosti. Odozgo pospite malo šećera u prahu.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!