UKUSNI I HRSKAVI ZALOGAJI: Štapići od tikvica iz rerne
Letnji ručak je nezamisliv bez tikvica, a volimo ih jer ih lako možemo spremiti na toliko načina uz provereno dobre recepte.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 srednje mlade tikvice
- 3 jajeta
- brašno
- 1-2 kašičice slatke suve začinske paprike
- 1 čen belog luka
- prezle
- so
Priprema:
Tikvice operite i isecite na dugačke štapiće. U jednu posudu izmešajte brašno, slatku crvenu začinsku papriku i dodajte sitno seckan beli luk. U drugu posudu izmutite jaja sa dodatkom soli. U treću posudu stavite prezle.
Svaki štapić tikvice uvaljajte u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Ređajte u uljem podmazan pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni dok ne porumene.
(ona)
Preporučujemo

ČORBA OD BATATA I JABUKE: Puna je vitamina i idealna za tople dane
14. 08. 2024. u 09:00

BATACI KOJI SE LEPE ZA PRSTE: Začinjeni i hrskavi, a iznutra savršeno pečeni i meki
14. 08. 2024. u 07:00

NUKLEARNE SILE BILE NA IVICI RATA, A ONDA JE USLEDIO OBRT: "Ključan je bio poziv jednog čoveka"
U DRAMI koja je privukla pažnju svetske javnosti, američki predsednik Donald Tramp juče je na društvenim mrežama objavio da su Indija i Pakistan, nakon četiri dana žestokih sukoba duž granice, pristali na „potpuni i trenutni prekid vatre“.
11. 05. 2025. u 10:48

PANIKA U UKRAJINI: Da li je ovo znak da Putin sprema novi napad "orešnikom"?
RUSIJA će 12. i 13. maja privremeno zatvoriti vazdušni prostor iznad vojnog poligona i kompleksa za lansiranje raketa Kapustin Jar, prenosi ukrajinski odbrambeni portal Militarnyi 10. maja, navodeći mogućnost testiranja balističke rakete srednjeg dometa.
10. 05. 2025. u 12:06

VANREDNA SITUACIJA, NAPADNUT TAKMIČAR: "Dignuto" 1.300 policajaca, počeli neredi - eho rata na ulicama Bazela (FOTO)
KAKO bi obezbedile sigurnost tokom Evrovizije, u svetlu povećanog rizika od terorističkih akcija, švajcarske vlasti su angažovale više od 1.300 policajaca, uz dodatne snage iz švajcarske vojske, kao i iz susednih zemalja - Nemačke i Francuske.
12. 05. 2025. u 15:25 >> 16:10
Komentari (0)