RECEPT ZA BUNDEVARU: Neverovatno je sočna, a sprema se jako lako

Novosti online

11. 09. 2024. u 15:00

Bundevara je mnogima na našim prostorima jedna od omiljenih pita.

РЕЦЕПТ ЗА БУНДЕВАРУ: Невероватно је сочна, а спрема се јако лако

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • bundeva - kilogram 
  • šećer - oko 15 kašika 
  • tanke kore - pola kilograma
  • voda - 100 ml
  • ulje - 100 ml
  • šećer u prahu

Priprema:

Prvo izrendajte bundevu i dodajte šećer, a onda dobro promešajte. Nakon toga ostavite da odstoji između 10 i 15 minuta. Ukoliko želite da bundeva bude sočna, nemojte da je procedite kada pusti sok. Zagrejte rernu na 220 stepeni, a pleh namažite uljem ili koristite pek-papir. Neophodno je i da kore podelite na četiri dela, kako biste imali četiri rolata.

Nakon toga prvu koru premažite uljem. Onda stavite drugu koru i isprskajte je malo vodom, a onda treću. Nju isprskajte i vodom i uljem. Na poslednju, četvrtu koru, stavite jednu četvrtinu smese sa bundevom. Stavite i malo soka koji je bundeva pustila.

Posle urolajte i napravite rolat. To sve ponovite sa svim ostalim korama, a onda stavite u pleh. Pre nego što ćete kore staviti u rernu, premažite svaki rolat uljem i vodom. Prvo pecite nekih 5-10 minuta na 200 stepeni, a potom sve dok ne porumene na 180 stepeni. Kada završite ostavite da se malo ohladi, a onda pospite šećer u prahu na gornju stranu i to je to.

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽIKA IH JE URADIO ZA PARE: Zašto Sonja Savić nije glumila u nastavku filma Mi nismo anđeli?