RECEPT ZA BUNDEVARU: Neverovatno je sočna, a sprema se jako lako
Bundevara je mnogima na našim prostorima jedna od omiljenih pita.
Sastojci:
- bundeva - kilogram
- šećer - oko 15 kašika
- tanke kore - pola kilograma
- voda - 100 ml
- ulje - 100 ml
- šećer u prahu
Priprema:
Prvo izrendajte bundevu i dodajte šećer, a onda dobro promešajte. Nakon toga ostavite da odstoji između 10 i 15 minuta. Ukoliko želite da bundeva bude sočna, nemojte da je procedite kada pusti sok. Zagrejte rernu na 220 stepeni, a pleh namažite uljem ili koristite pek-papir. Neophodno je i da kore podelite na četiri dela, kako biste imali četiri rolata.
Nakon toga prvu koru premažite uljem. Onda stavite drugu koru i isprskajte je malo vodom, a onda treću. Nju isprskajte i vodom i uljem. Na poslednju, četvrtu koru, stavite jednu četvrtinu smese sa bundevom. Stavite i malo soka koji je bundeva pustila.
Posle urolajte i napravite rolat. To sve ponovite sa svim ostalim korama, a onda stavite u pleh. Pre nego što ćete kore staviti u rernu, premažite svaki rolat uljem i vodom. Prvo pecite nekih 5-10 minuta na 200 stepeni, a potom sve dok ne porumene na 180 stepeni. Kada završite ostavite da se malo ohladi, a onda pospite šećer u prahu na gornju stranu i to je to.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
BOLjA OD PROJE: Pita sa povrćem i mladim sirom, savršena za doručak, ili večeru
27. 08. 2024. u 07:00
PIJANA PITA OD KAJSIJA: Ništa lepše od domaćeg slatkog kolača
12. 07. 2024. u 07:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)