FLAMBIRANE PALAČINKE: Poslastica kojoj nisu odolele generacije
Flambirane palačinke zahtevaju malo pripreme i strpljenja, ali su zaista sočne zbog sosa.
Sastojci:
Za testo:
- 270 g brašna
- 2 jajeta
- 100 ml vode
- 100 ml jogurta
- 150 ml mleka
- 1 limunova kora, rendana
- 1 kesica vanilin šećera
- 1/2 kašičice soli
Za sos:
- sok od 4 pomorandže
- 60 g putera
- 8 kašika šećera
- 4 kašike likera od pomorandže
- 2 kašike konjaka
- sok od 1/2 limuna
Priprema:
Kako biste napravili flambirane palačinke prvo pomešajte sve sastojke za testo i ostaviti da odstoji 20 minuta. Pržite palačinke na malo putera sa obe strane dok ne porumene, palačinke moraju biti tanke.
U drugu, veću šerpu stavite šećer i istopite ga na laganoj vatri. Ne sme da zagori, gotov je kada požuti. Zatim dodajte puter, a kada se istopi, dodajte sok od pomorandže i limuna i polovinu likera i pustite da sve provri.
Potopite palačinke u pripremljeni sos i dvaput preklopite tako da dobijete trougao. Na jedan kraj tiganja stavite pripremljenu palačinku i ponovite postupak sa ostalim palačinkama.
Kada je sve spremno, rasporedite palačinke po celom tiganju. Ako nema mesta, nije problem, možete jednu preko druge. Prelijte drugom polovinom likera i sa malo konjaka i flambirajte. Ostavite na vatri oko minut, dok alkohol ne ispari, pa servirajte toplo i uživajte!
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)