NE BACAJTE STARI HLEB: Pripremite od njega ukusno slatko jelo

Novosti online

13. 09. 2024. u 14:44

Preukusan je, ovakav još niste probali.

НЕ БАЦАЈТЕ СТАРИ ХЛЕБ: Припремите од њега укусно слатко јело

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g starog hleba
  • 250 ml mleka
  • 50 šećera
  • 2 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašičica cimeta
  • 100 ml slatke pavlake

Priprema:


Hleb iseći na deblje kriške da se ne bi raspao tokom pripreme. U činiji pomešajte mleko, šećer i vanilin šećer. Kuvajte dok mleko ne provri i dok se obe vrste šećera ne rastvore. Umočite kriške hleba u pripremljeno vruće mleko i stavite u posudu za pečenje namazanu puterom. Umutiti jaja i slatku pavlaku i prelijti preko natopljenog hleba. Hleb posuti šećerom i cimetom, staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni 45 minuta.

(index.hr)

 

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽIKA IH JE URADIO ZA PARE: Zašto Sonja Savić nije glumila u nastavku filma Mi nismo anđeli?