ŠTRUDLA SA MAKOM OD GOTOVIH KORA: Klasik koji nikada ne dosadi

Новости онлине

16. 09. 2024. u 15:59

Uz jednostavan recept, ova poslastica postaje još pristupačnija i jednostavnija za pripremu.

ШТРУДЛА СА МАКОМ ОД ГОТОВИХ КОРА: Класик који никада не досади

Foto: Printskrin/instagram/mimin kutak

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora 
  • 200 gr mlevenog maka
  • 100 gr  šećera
  • 200 ml toplog mleka

Priprema:

U činiju stavite mak i šećer i prelijte vrelim mlekom. Dobro promešati.

 Za svaku štrudlu potrebna su vam po dva lista kore. Poprskajte listove sa malo ulja. Na jednu stranu kore stavite fil horizontalno i zarolajte. Tako uradite sa svim korama dok imate fil. Štrudle premazati uljem i peći na 200 stepeni 15 minuta. Kada su pečene,  prekrijte ih vlažnom krpom na nekoliko minuta. Isecite na jednake komade.
 

(index.hr)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca