ŠTRUDLA SA MAKOM OD GOTOVIH KORA: Klasik koji nikada ne dosadi
Uz jednostavan recept, ova poslastica postaje još pristupačnija i jednostavnija za pripremu.

Foto: Printskrin/instagram/mimin kutak
Sastojci:
- 1 pakovanje kora
- 200 gr mlevenog maka
- 100 gr šećera
- 200 ml toplog mleka
Priprema:
U činiju stavite mak i šećer i prelijte vrelim mlekom. Dobro promešati.
Za svaku štrudlu potrebna su vam po dva lista kore. Poprskajte listove sa malo ulja. Na jednu stranu kore stavite fil horizontalno i zarolajte. Tako uradite sa svim korama dok imate fil. Štrudle premazati uljem i peći na 200 stepeni 15 minuta. Kada su pečene, prekrijte ih vlažnom krpom na nekoliko minuta. Isecite na jednake komade.
(index.hr)
Preporučujemo

DOMAĆE KIFLICE PUNjENE SLANINOM I ZDENKA SIROM: Recept kom nećete moći da odolite
31. 07. 2024. u 15:00

HLEPČIĆI IZ TIGANjA: Testo mekano kao oblak, a ukus jedinstven
18. 07. 2024. u 16:39

PICA OD TIKVICA: Donosimo vam savršen recept za brzu i zdravu picu od tikvica
16. 07. 2024. u 14:16

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
UPRKOS tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
03. 06. 2025. u 13:25
Komentari (0)