RECEPT ZA ČUVENU SRPSKU ŠARENU SALATU: Nema ukusnije zimnice od nje, a čuva zdravlje jer je puna vitamina
Tokom zime nema lepše salate od one napravljene od mešanog povrća.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 kg kupusa
- 2 kg krastavčića
- 2 kg karfiola
- 2 kg šargarepe
- 2 kg zelenog paradajza
- malo crvenog paradajza
- 200 g soli
- 250 g šećera
- 1,5 dl sirćeta
Priprema:
Kupus očistiti i iseckati na sitno, zatim dodati seckanu šargarepu, krastavčiće, karfiol, zeleni paradajz i crveni paradajz (svo povrće iseckati, krafiol izdeliti na manje cvetiće).Sve sjediniti u velikoj posudi pa dodati so, šećer, sirće i sve dobro rukama izmešati. Ostaviti da stoji preko noći.
Tako će povrće da pusti vodu, a onda vam ostaje samo da uzmete čiste, sterilisane tegle i da ih punite povrćem. Dobro nabijte povrće kako ne bi ostalo vazduha u njima.
Napunite ih tečnošću do vrha, a onda zatvorite folijom i poklopcem. Salatu pre serviranja preliti sa malo ulja.
(glossy)
Preporučujemo
NEĆETE MOĆI DA JOJ ODOLITE: Veganska salata sa krastavcem i kikirikijem
18. 09. 2024. u 10:00
JEDNOSTAVNA SALATA OD CVEKLE: Najzdravija, a najlakša za pripremu
16. 09. 2024. u 18:00
"TO LICE, TE USNE..." Tramp ponovo izazvao pažnju komentarom o svojoj portparolki Karolin Levit (28)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp ponovo je dospeo u žižu javnosti zbog neobičnog komentara o izgledu portparolke Bele kuće Karolin Levit.
14. 10. 2025. u 14:48
"PLjESKALA RUKAMA I SLAVILA UBISTVO" Lavrov: Svi se sećamo kako je smrt Gadafija oduševila Hilari Klinton
RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da pamti kako je bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton pljeskala rukama i slavila ubistvo libijskog lidera Moamera Gadafija 2011. godine i aludirao da bivši sirijski predsednik Bašar el Asad trenutno živi u Moskvi, jer su njemu i njegovoj porodici prećeni sličnim fizičkim uništenjem u Siriji.
14. 10. 2025. u 13:06
GOVORIO SAM "NEMOJ", NIJE ME POSLUŠAO: Hasan prodao kuću, sin mu se kockao - "To su zlatni geni"
“Nemoj to sine, tata je prošao sve”
22. 10. 2025. u 10:27
Komentari (0)