RECEPT ZA ČUVENU SRPSKU ŠARENU SALATU: Nema ukusnije zimnice od nje, a čuva zdravlje jer je puna vitamina
Tokom zime nema lepše salate od one napravljene od mešanog povrća.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 kg kupusa
- 2 kg krastavčića
- 2 kg karfiola
- 2 kg šargarepe
- 2 kg zelenog paradajza
- malo crvenog paradajza
- 200 g soli
- 250 g šećera
- 1,5 dl sirćeta
Priprema:
Kupus očistiti i iseckati na sitno, zatim dodati seckanu šargarepu, krastavčiće, karfiol, zeleni paradajz i crveni paradajz (svo povrće iseckati, krafiol izdeliti na manje cvetiće).Sve sjediniti u velikoj posudi pa dodati so, šećer, sirće i sve dobro rukama izmešati. Ostaviti da stoji preko noći.
Tako će povrće da pusti vodu, a onda vam ostaje samo da uzmete čiste, sterilisane tegle i da ih punite povrćem. Dobro nabijte povrće kako ne bi ostalo vazduha u njima.
Napunite ih tečnošću do vrha, a onda zatvorite folijom i poklopcem. Salatu pre serviranja preliti sa malo ulja.
(glossy)
Preporučujemo
NEĆETE MOĆI DA JOJ ODOLITE: Veganska salata sa krastavcem i kikirikijem
18. 09. 2024. u 10:00
JEDNOSTAVNA SALATA OD CVEKLE: Najzdravija, a najlakša za pripremu
16. 09. 2024. u 18:00
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
HRVATI POSLALI JASNU PORUKU: "Država nam je na pogrešnom putu!"
VEĆINA građana Hrvatske smatra da zemlja ide u pogrešnom smeru, a najviše primedbi imaju na korupciju, inflaciju, niske plate, male penzije i siromaštvo, pokazalo je decembarsko istraživanje Krobarometra, objavljeno u Dnevniku hrvatske Nove TV.
26. 12. 2025. u 12:34
Komentari (0)