NAPRAVITE BELI AJVAR: Malo drugačiji namaz po makedonskom receptu koji ćete obožavati
Uveliko se sprema zimnica za predstojeći period, a mnogi zaboravljaju na izvrsni recept za malidžano. Njega nazivaju i beli ajvar jer se ne sprema od crvene, već od zelene paprike i sa patlidžanom.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 patlidžan
- 3 zelene paprike
- pola šolje ulja
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica šećera
- so
- malo bibera
- malo sirćeta
Priprema:
Paprike i patlidžan ispecite na roštilju, kao za ajvar. Kada se ispeku, ostavite da se ohlade pa oljuštite i ostavite da se malo procedi. Pošto je manja količina, vi to naravno možete povećati u zavisnosti koliku količinu malidžana želite. Paprike i patlidžan sameljite ili možete i sitno da ih iseckate. Sve to potom stavite u šerpu i kuvajte na srednjoj temperaturi ringle. Posle desetak minuta možete dodati ostale sastojke i nastaviti da kuvate uz stalno mešanje.
Malidžano je gotov kada varjačom prođete kroz smesu u šerpi i za njom ostaje trag. Uz to, biće i dovoljno gust, taman za lepo sipanje u teglu koju ste prethodno sterilisali.
Čuvajte teglu na tamnom i hladnom mestu.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KAKO DA SAMI NAPRAVITE SENF: Posle ovog recepta, nikada nećete ići po kupovni
12. 09. 2024. u 09:30

PAŠTETA OD ČVARAKA: Ukusan namaz koji se brzo pravi, a nećete mu odoleti
23. 05. 2024. u 09:00

VELIKI PREOKRET U NAJBRUTALNIJEM RATU: Uz pomoć Putina pao glavni grad, Rusija dobija vojnu bazu od neprocenjivog značaja?
DOGODIO se preokret u najbrutalnijem ratu i to zahvaljujući Vladimiru Putinu, predsedniku Rusije. Naime, sudanske oružane snage zauzele su Kartum izbacivši iz delova sudanskog glavnog grada pobunjenike iz Snaga za brzu podršku. Reč je o važnoj prekretnici u sukobu koji tu afričku zemlju pustoši već dve godine.
31. 03. 2025. u 08:39

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

TEŠKI TRENUCI: Otkriven uzrok smrti Željka Rutovića
JEDAN je od retkih učesnika filma "Vidimo se u čitulji" koji su preživeli, preminuo je u Italiji.
31. 03. 2025. u 12:59
Komentari (0)