NAPRAVITE BELI AJVAR: Malo drugačiji namaz po makedonskom receptu koji ćete obožavati
Uveliko se sprema zimnica za predstojeći period, a mnogi zaboravljaju na izvrsni recept za malidžano. Njega nazivaju i beli ajvar jer se ne sprema od crvene, već od zelene paprike i sa patlidžanom.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 patlidžan
- 3 zelene paprike
- pola šolje ulja
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica šećera
- so
- malo bibera
- malo sirćeta
Priprema:
Paprike i patlidžan ispecite na roštilju, kao za ajvar. Kada se ispeku, ostavite da se ohlade pa oljuštite i ostavite da se malo procedi. Pošto je manja količina, vi to naravno možete povećati u zavisnosti koliku količinu malidžana želite. Paprike i patlidžan sameljite ili možete i sitno da ih iseckate. Sve to potom stavite u šerpu i kuvajte na srednjoj temperaturi ringle. Posle desetak minuta možete dodati ostale sastojke i nastaviti da kuvate uz stalno mešanje.
Malidžano je gotov kada varjačom prođete kroz smesu u šerpi i za njom ostaje trag. Uz to, biće i dovoljno gust, taman za lepo sipanje u teglu koju ste prethodno sterilisali.
Čuvajte teglu na tamnom i hladnom mestu.
(Ona)
Preporučujemo
KAKO DA SAMI NAPRAVITE SENF: Posle ovog recepta, nikada nećete ići po kupovni
12. 09. 2024. u 09:30
PAŠTETA OD ČVARAKA: Ukusan namaz koji se brzo pravi, a nećete mu odoleti
23. 05. 2024. u 09:00
DRAMATIČNO UPOZORENjE ORBANA: Situacija je opasna, Evropa je na pragu rata
MAĐARSKI premijer Viktor Orban izjavio je danas da je situacija opasna i da je Evropa na pragu rata.
15. 11. 2025. u 18:52
ZELENSKI ALARMIRAO EVROPU: Rusija će pokrenuti veliku agresiju na kontinent, poznata i godina
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija planira da pokrene veliku agresiju na evropskom kontinentu 2029. ili 2030. godine, navodeći da na to ukazuje povećana ruska proizvodnja oružja.
13. 11. 2025. u 10:54
Policija uletela na svadbu, HAPSI MLADU - a tek objašnjenje! Ovo je LUDNICA (VIDEO)
ČAK i na najlepšim svadbama ponekad se dese nepredviđene situacije, sitne greške ili čak veći incidenti.
14. 11. 2025. u 16:23
Komentari (0)