NAPRAVITE BELI AJVAR: Malo drugačiji namaz po makedonskom receptu koji ćete obožavati

Новости онлине

23. 09. 2024. u 13:18

Uveliko se sprema zimnica za predstojeći period, a mnogi zaboravljaju na izvrsni recept za malidžano. Njega nazivaju i beli ajvar jer se ne sprema od crvene, već od zelene paprike i sa patlidžanom.

НАПРАВИТЕ БЕЛИ АЈВАР: Мало другачији намаз по македонском рецепту који ћете обожавати

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 patlidžan
  • 3 zelene paprike
  • pola šolje ulja
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica šećera
  • so
  • malo bibera
  • malo sirćeta

Priprema:

Paprike i patlidžan ispecite na roštilju, kao za ajvar. Kada se ispeku, ostavite da se ohlade pa oljuštite i ostavite da se malo procedi. Pošto je manja količina, vi to naravno možete povećati u zavisnosti koliku količinu malidžana želite. Paprike i patlidžan sameljite ili možete i sitno da ih iseckate. Sve to potom stavite u šerpu i kuvajte na srednjoj temperaturi ringle. Posle desetak minuta možete dodati ostale sastojke i nastaviti da kuvate uz stalno mešanje.

Malidžano je gotov kada varjačom prođete kroz smesu u šerpi i za njom ostaje trag. Uz to, biće i dovoljno gust, taman za lepo sipanje u teglu koju ste prethodno sterilisali.

Čuvajte teglu na tamnom i hladnom mestu.

(Ona)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub