NAJUKUSNIJE SLATKO OD DUNJA: Proveren recept sa kojim nema greške
Slatko od dunja po starinskom receptu je upravo ono što vam je potrebno ove jeseni. Brzo i lako se pravi.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 kg dunja
- 1,5 kg šećera
- voda
Priprema:
Kako biste napravili slatko od dunja, prelijte ih vodom u šerpi i stavite da se kuvaju. Nakon toga ih skinite sa šporeta i vruće izvadite iz šerpe. Brzo ih oljuštite pa isecite na kockice. U drugu šerpu stavite šećer i prelijte sa dve čaše vode. Skuvajte sirup, tako da bude gust, pa skinite sa ringle i ubacite dunje.
Kuvajte sve na jakoj vatri dok smesa ne postane gusta. U tom trenutku slatko skinite sa vatre, skinite kašikom penu i prekrijte mokrom krpom. Ostavite ga tako preko noći. Sledećeg dana sipajte u sterilisane tegle, pa umotajte celofanom. Spremite ih na suvo i tamno mesto. Uživajte!
(super recepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SLATKO OD KAJSIJA: Ukus letnje poslastice koji vraća u detinjstvo
27. 07. 2024. u 09:00

PUNjENO SLATKO ŠARENO PECIVO: Ukusna poslastica koju obožavaju i deca i odrasli
06. 03. 2024. u 16:19

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)