NAJUKUSNIJE SLATKO OD DUNJA: Proveren recept sa kojim nema greške
Slatko od dunja po starinskom receptu je upravo ono što vam je potrebno ove jeseni. Brzo i lako se pravi.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 kg dunja
- 1,5 kg šećera
- voda
Priprema:
Kako biste napravili slatko od dunja, prelijte ih vodom u šerpi i stavite da se kuvaju. Nakon toga ih skinite sa šporeta i vruće izvadite iz šerpe. Brzo ih oljuštite pa isecite na kockice. U drugu šerpu stavite šećer i prelijte sa dve čaše vode. Skuvajte sirup, tako da bude gust, pa skinite sa ringle i ubacite dunje.
Kuvajte sve na jakoj vatri dok smesa ne postane gusta. U tom trenutku slatko skinite sa vatre, skinite kašikom penu i prekrijte mokrom krpom. Ostavite ga tako preko noći. Sledećeg dana sipajte u sterilisane tegle, pa umotajte celofanom. Spremite ih na suvo i tamno mesto. Uživajte!
(super recepti)
Preporučujemo
SLATKO OD KAJSIJA: Ukus letnje poslastice koji vraća u detinjstvo
27. 07. 2024. u 09:00
PUNjENO SLATKO ŠARENO PECIVO: Ukusna poslastica koju obožavaju i deca i odrasli
06. 03. 2024. u 16:19
EVROPLjANE RAZBESNELA JEDNA TAČKA TRAMPOVOG PLANA: "To je skandalozno"
AMERIČKI predsednik Donald Tramp ubacio je „klin u točak“ jednih od najosetljivijih pregovora koji se trenutno vode u Evropi, potencijalno ugrožavajući napore da se Ukrajini obezbedi finansiranje za nastavak odbrane od Rusije, piše Politiko.
22. 11. 2025. u 07:54
NAJVEĆA SILA EVROPE REAGOVALA NA TRAMPOV PLAN: "U principu podržavamo"
NEMAČKA vlada saopštila je da "u principu" podržava plan Sjedinjenih Američkih Država za okončanje rata u Ukrajini, ali da ostaje posvećena zaštiti ukrajinskog suvereniteta i obezbeđivanju bezbednosnih garancija za zemlju.
21. 11. 2025. u 12:37
Na godišnjicu dedine smrti, Kenedijeva unuka (35) saopštila da UMIRE - a tek što se PORODILA! Prokletstvo Kenedijevih se nastavlja...
ĆERKA Kerolajn Kenedi, a unuka Džona i Džeki Kenedi je objavila strašne vesti na godišnjicu smrti svog dede. Nakon drugog porođaja suočila se sa teškom dijagnozom.
23. 11. 2025. u 14:30 >> 17:31
Komentari (0)