PUDING OD HLEBA: Napravite jedinstveni puding koji će vas oboriti s nogu
Nesvakidašnji recept za puding od hleba savršen je za užinu ili večeru i probudiće sva vaša čula. Jednostavno se pravi, a lagan je i ukusan.
Sastojci:
- 500 g starog hleba
- 4 jajeta
- 0,5 l mleka
- 200 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 100 g suvog grožđa
- pola kašičice cimeta
- 70 g margarina
Priprema:
Iseckajte hleb na kriške i posložite ih u vatrostalnu posudu. Umutite jaja sa šećerom i vanilin-šećerom, dodajte cimet, suvo grožđe i mleko, pa prelijte preko hleba i stavite u frižider na nekoliko sati. Potom preko složite komadiće margarina i pecite oko 25 minuta na 200 stepeni da puding porumeni.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KOLAČ OD GRIZA: Recept za kremastu poslasticu koja se ne peče i osvaja ukusom
25. 07. 2024. u 19:00
KAZANDIBI: Turski dezert koji se topi u ustima, i koji se obožava širom sveta
11. 07. 2024. u 16:00
RAFAELO PUDING: Predivna kremasta poslastica koja se topi u ustima
08. 05. 2024. u 17:00
PRED NAMA SU TRI VELIKA PRAZNIKA U NIZU: Sutra je Krstovdan - ove običaje bi trebalo da ispoštujete
SRPSKA pravoslavna crkva (SPC) sutra slavi Krstovdan, kao uspomenu na prve hrišćane koji su primili veru na samom početku hrišćanske propovedi. Potom sledi Bogojavljenje, pa Jovanjdan.
17. 01. 2025. u 15:55
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
FIJASKO U SAD: Testirali NAJMOĆNIJU raketu, letelici ispao deo - RASPALA se (VIDEO)
Izvršni direktor kompanije Ilon Mask na platformi Iks je objasnio da je preliminarna analiza ukazala na curenje goriva koje je uzrokovalo povećanje pritiska iznad zida motora.
17. 01. 2025. u 14:48
Komentari (0)