RECEPT ZA ŠERBET: Napitak koji će vas ugrejati, a možda i smiriti kašalj
Jesenji dani već traže napitke koji će nas ugrejati i ulepšati novo godišnje doba. Mnogo je recepata za đakonije u ovom periodu koje su nam ostavile naše bake, a jedan od njih je i šerbet.
Sastojci:
- manja šerpa
- 150 g šećera
- 250 ml mleka
Priprema:
Količina šećera zavisi od toga koliko jak šerbet želite da bude. Što više šećera, to će šerbet biti tamniji i delotvorniji.
Sipajte šećer u šerpicu i uključite ringlu. Kako se bude ringla grejala, tako će se i šećer topiti i menjati boju u karamel. Nemojte mešati šećer sve dok se cela površina ne ispuni otopljenim šećerom.
Nalijte mleko, ne mora biti sobne temperature, može i iz frižidera. Nemojte se iznenaditi zvuku koji ćete čuti, to je normalna reakcija. U šerpi ćete videti "planine" od šećera, i to je normalna reakcija.
Sačekajte da se sastojci prilagode jedni drugima, pa posle nekoliko minuta promešajte šerbet. Biće gotovo kada se sav šećer odvoji odnosno odlepi sa dna šerpe i spoji sa mlekom. Dobićete finu, kompaktnu tečnost koju treba popiti pred spavanje, ali nije na odmet i u toku dana, za brže postizanje rezultata.
Takođe, dok ga spremate, možete nagnuti glavu nad šerpu i napariti se isparavanjem iz šerbeta, što je dobro za otpušavanje nosa u vreme prehlada.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SUPER RECEPT ZA TOPLU ČOKOLADU: I greje i sladi, idealna za hladne dane
05. 11. 2024. u 09:00
OSVAJA NA PRVI GUTLjAJ: Napravite čuvenu irsku kafu, tajna je u ovom sastojku
31. 10. 2024. u 17:30
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
DESILO SE ČUDO: Krenuli da mu isključe sina sa aparata, otac ULETEO SA PIŠTOLjEM u bolnicu (VIDEO)
LEKARI su rekli da za njega više nema nade i naložili su da se isključi s aparata za održavanje vitalnih funkcija, ali to njegov otac nije mogao da dozvoli, uprkos tome što se mladićeva majka, Pikeringova bivša supruga, saglasila sa doktorima.
21. 11. 2024. u 15:31
Komentari (0)