BRZ I LAGAN DESERT KOJEM SE SVI RADO VRAĆAMO: Sutlijaš, omiljena poslastica koja podseća na detinjstvo

Novosti online

13. 11. 2024. u 19:30

Recept za omiljeni desert svih generacija.

БРЗ И ЛАГАН ДЕСЕРТ КОЈЕМ СЕ СВИ РАДО ВРАЋАМО: Сутлијаш, омиљена посластица која подсећа на детињство

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • pirinač 1 čaša (od 2 dl)
  • voda 2 čaše (od 2 dl)
  • mleko 4 čaše (od 2 dl)
  • šećer 6 kašika
  • vanilin šećer 2 kesice
  • cimet 1 kesica

Priprema:

Pirinač očistiti, oprati, naliti vodom i staviti da se kuva uz neprekidno mešanje. Kuvati na najnižoj temperaturi. Kada voda skroz uvri sipati jednu čašu mleka. Kada ovo mleko uvri, sipati drugu čašu mleka i staviti šećer. Povremeno promešati i kada uvri dodati još dve čaše mleka. Ukuvati do željene gustine. Pred kraj kuvanja dodati vanilin šećer. Toplo sipati u činije i posuti cimetom.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

POSTAVLJAMO NOVE STANDARDE! Lažna država Kosovo zapanjila svet! Ovo je njena žalba na kaznu UEFA za bežanje s terena u Rumuniji