STARINSKE ŠUFNUDLE PUNJENE SIROM, A PRELIVENE KAJMAKOM: Jelo koje će mnoge podsetiti na detinjstvo

Novosti online

21. 11. 2024. u 12:30

Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalna za večeru.

СТАРИНСКЕ ШУФНУДЛЕ ПУЊЕНЕ СИРОМ, А ПРЕЛИВЕНЕ КАЈМАКОМ: Јело које ће многе подсетити на детињство

Foto: A. M.

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 1 žumance
  • 150 g brašna
  • malo soli
  • 100 g starog, masnog sira
  • malo starog kajmaka za preliv
  • tri kašike mleka
  • prezle, ulje

Priprema:
Skuvati u ljusci krompir i oguliti ga. Odmah ga izgnječiti, pa dodati žumance, so, sir i brašno i umesiti glatko testo, iseći na komadiće i valjati u male valjke kao na slici.
Kuvati u slanoj vodi dok ne isplivaju i budu mekani na dodir. U šerpu sipati ulja, dodati prezle i susam i propržiti i uvaljati šufnudle u to.
Preliti starim kajmakom, a pre toga kašiku kajmaka pomešati sa tri kašike mleka.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

BILO JE TUŽNO, FALILI SU ĐOKOVIĆ I FEDERER: Ferer progovorio o Nadalovom oproštaju