STARINSKA POSLASTICA KOJU MORATE DA PROBATE: Pohovane jabuke, gotove za 15 minuta

Novosti online

27. 11. 2024. u 17:00

Ako ne znate šta da pripremite za doručak, a željni ste slatke varijante, onda je recept za pohovane jabuke ono što vam treba. Podsećaju na krofne, ali su ipak nešto posebno.

СТАРИНСКА ПОСЛАСТИЦА КОЈУ МОРАТЕ ДА ПРОБАТЕ: Поховане јабуке, готове за 15 минута

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 jabuke
  • 2 jaja
  • 6 kašika brašna
  • kašičica šećera
  • 1/2 kafene šoljice mleka (može i kisela voda)
  • po želji cimet i šećer u prahu

Priprema:

Ogulite i operite jabuke, zatim ih nasecite na kolutove i ostavite ih sa strane.

Umutite jaja, pa dodajte mleko, brašno i šećer . Sve dobro izmešajte, tako da testo bude gušće. Ostavite ga sa strane na 10-20 minuta, da odstoji.

Viljuškom umačite jabuke u testo i pržite na zagrejanom ulju, na srednjoj vatri.

Kada dobiju zlatnu boju, izvadite ih i ostavite ih na parčetu ubrusa, kako bi upio višak ulja. Preko njih pospite šećer u prahu i cimet.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

HAOS: Delije prebile navijače Štutgarta pred utakmicu Lige šampiona u Beogradu (VIDEO)