STARINSKA POSLASTICA KOJU MORATE DA PROBATE: Pohovane jabuke, gotove za 15 minuta
Ako ne znate šta da pripremite za doručak, a željni ste slatke varijante, onda je recept za pohovane jabuke ono što vam treba. Podsećaju na krofne, ali su ipak nešto posebno.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 jabuke
- 2 jaja
- 6 kašika brašna
- kašičica šećera
- 1/2 kafene šoljice mleka (može i kisela voda)
- po želji cimet i šećer u prahu
Priprema:
Ogulite i operite jabuke, zatim ih nasecite na kolutove i ostavite ih sa strane.
Umutite jaja, pa dodajte mleko, brašno i šećer . Sve dobro izmešajte, tako da testo bude gušće. Ostavite ga sa strane na 10-20 minuta, da odstoji.
Viljuškom umačite jabuke u testo i pržite na zagrejanom ulju, na srednjoj vatri.
Kada dobiju zlatnu boju, izvadite ih i ostavite ih na parčetu ubrusa, kako bi upio višak ulja. Preko njih pospite šećer u prahu i cimet.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM: Desert bez premca po receptu bez mane
27. 11. 2024. u 09:00

TIRAMISU S KESTENOM: Isprobajte jesenju verziju omiljenog kremastog deserta
26. 11. 2024. u 11:00

KNEDLE SA DžEMOM I ORASIMA: Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru
21. 11. 2024. u 11:00

PUTIN OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALjE O "OREŠNIKU" Bojeva glava izdržava temperaturu kao na Suncu
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bojeve glave hipersoničnog sistema "orešnik" mogu da izdrže ekstremne temperature, uporedive sa temperaturom na površini Sunca.
21. 02. 2025. u 14:16

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

VELjKOVA BIVŠA - POZNATA NOVINARKA: Uzela prezime Ražnatović, on je ostavio nakon dva meseca
VELjKO Ražnatović godinama je u srećnom braku sa nekadašnjom košarkašicom Bogdanom sa kojom je dobio i troje dece, no, s vremena na vreme, pokrene se priča i o njegovim bivšim izabranicama.
21. 02. 2025. u 19:34
Komentari (0)