STARINSKA POSLASTICA KOJU MORATE DA PROBATE: Pohovane jabuke, gotove za 15 minuta
Ako ne znate šta da pripremite za doručak, a željni ste slatke varijante, onda je recept za pohovane jabuke ono što vam treba. Podsećaju na krofne, ali su ipak nešto posebno.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 jabuke
- 2 jaja
- 6 kašika brašna
- kašičica šećera
- 1/2 kafene šoljice mleka (može i kisela voda)
- po želji cimet i šećer u prahu
Priprema:
Ogulite i operite jabuke, zatim ih nasecite na kolutove i ostavite ih sa strane.
Umutite jaja, pa dodajte mleko, brašno i šećer . Sve dobro izmešajte, tako da testo bude gušće. Ostavite ga sa strane na 10-20 minuta, da odstoji.
Viljuškom umačite jabuke u testo i pržite na zagrejanom ulju, na srednjoj vatri.
Kada dobiju zlatnu boju, izvadite ih i ostavite ih na parčetu ubrusa, kako bi upio višak ulja. Preko njih pospite šećer u prahu i cimet.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM: Desert bez premca po receptu bez mane
27. 11. 2024. u 09:00

TIRAMISU S KESTENOM: Isprobajte jesenju verziju omiljenog kremastog deserta
26. 11. 2024. u 11:00

KNEDLE SA DžEMOM I ORASIMA: Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru
21. 11. 2024. u 11:00

VELIKI PREOKRET U NAJBRUTALNIJEM RATU: Uz pomoć Putina pao glavni grad, Rusija dobija vojnu bazu od neprocenjivog značaja?
DOGODIO se preokret u najbrutalnijem ratu i to zahvaljujući Vladimiru Putinu, predsedniku Rusije. Naime, sudanske oružane snage zauzele su Kartum izbacivši iz delova sudanskog glavnog grada pobunjenike iz Snaga za brzu podršku. Reč je o važnoj prekretnici u sukobu koji tu afričku zemlju pustoši već dve godine.
31. 03. 2025. u 08:39

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

TEŠKI TRENUCI: Otkriven uzrok smrti Željka Rutovića
JEDAN je od retkih učesnika filma "Vidimo se u čitulji" koji su preživeli, preminuo je u Italiji.
31. 03. 2025. u 12:59
Komentari (0)