NAJBOLJI RECEPT ZA "LUDO TESTO": Od kog možete da pravite sve vrste peciva
Recept za "ludo testo" je lako upamtiti, pravi se vrlo jednostavno, te uspeva i neiskusnim domaćicama.
Može da vam traje nedelju dana, ostaje neverovatno sveže. Dame koje su ga isporbale, oduševljene su rezultatom i ističu da je ukus peciva izvanredan. Recept za testo od kojeg možete praviti kiflice, pogače, lepinjice, podloge za picu, ma šta god zamislite!
Sastojci:
- kilogram brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika soli
- 1 dl ulja
- 4 dl jogurta
- 2,5 dl mleka
- 1 sveža kockica kvasca
- 2 supene kašike šećera
- 2 jaja
Priprema:
U toplo mleko sipajte malo šećera, kvasac, 2 kašike brašna. Promešajte tako da se istopi šećer da bi se brže podigao kvasac. Poželjno je da u prostoriji bude toplo da bi se brže postigla željena reakcija.
U drugoj posudi pomešati preostale sastojke. Kad je kvasac dovoljno nadošao sipati ga u sredinu brašna. Zamesiti testo da bude glatko. Ako se lepi za ruke dodajte još malo brašna.
Potom stavite testo u kesu, a pre toga ja malo pouljute ili pobrašnjavite, kako se ne bi zalepilo. Veoma je važno da sav vazduh istisnete iz kese, a zatim testo stavite u frižider, gde ga možete čuvati, čak, 7 dana!
Kada želite nešto od njega da pravite, izvadite ga malo ranije na toplo mesto da krene - bar sat vremena, a što je duže, to je bolje.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
BRZI UŠTIPCI SA PRAŠKOM ZA PECIVO: Jedite ih uz sir, kajmak ili domaći džem
10. 06. 2024. u 12:23
RECEPT NAŠIH BAKA: Mekike punjene sirom - idealne za doručak, užinu, ili večeru
30. 05. 2024. u 07:00
MUKE ZA PUTINA ZBOG SU-57: "Bolje bi mu bilo da se ne petlja sa Zapadom izvan Ukrajine"
NAKON gotovo tri godine rata u Ukrajini, eskalacija inostranih sankcija nametnutih ruskoj industriji konačno ima primetan uticaj na napore Moskve za modernizaciju, piše britanski Telegraf.
28. 11. 2024. u 08:08
(MAPA) RUSI NAPREDUJU U TORECKU: Oglasio se Pušilin, žestoke borbe vode se za grad (VIDEO)
JEDINICE ruske vojske napreduju u Dzeržinsku (ukrajinski naziv za Toreck), javio je na Telegram kanalu šef DNR Denis Pušilin.
24. 11. 2024. u 18:59
'AJTE, MOLIM VAS! Naša glumica se oglasila zbog napada na Slobodu: "Uozbiljite se"
ANA Franić pružila je podršku prijateljici i koleginici!
28. 11. 2024. u 08:31
Komentari (0)