RECEPT ZA POSNI HLEB: Mekan kao duša, a pun ukusnih semenki
Posni hlebovi su pravo olakšanje zbog njihove brze i jednostavne pripreme.

Foto: Shutterstock
To nikako ne umanjuje njihov fantastičan ukus. U to se lako možete uveriti, zahvaljujući ovom receptu.
Sastojci:
- 200g crnog brašna i oko 300 g belog brašna
- 1 kesica kvasca
- so
- dve čaše tople vode
- malo šećera
- kašika susama i kašika lana
Priprema:
U toplu vodu dodajte kvasac, malo promešajte, pa dodajte so, šećer i brašno.
Mešajte smesu dok ne dobijete glatko testo.
U toku mešanja dodajte semenke i umesite ih u testo.
Ostavite barem 30 minuta da se udvostruči, a zatim u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, pecite 20 minuta.
(trpeza)
Preporučujemo

DODIK ŽESTOKO UDARIO NA STANIVUKOVIĆA: Dokle ćeš biti poltron najgore vrste?
PREDSEDNIK Milorad Dodik upitao je danas gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića "dokle će biti poltron najgore vrste koji se svakodnevno dodvorava Sarajevu, a optužuje Republiku Srpsku".
21. 08. 2025. u 19:40

"SRAM VAS BILO ZA SVE ŠTO RADITE" Vučić sa prezirom odgovorio Žaklini Tatalović na dobacivanja i upadice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na upadice i dobacivanja novinarki N1 Žaklini Tatalović.
17. 08. 2025. u 14:28

POREKLO ILIĆA - POD ISTRAGOM: Unajmljen čovek iz Ljiga, umešana i crkva "Hoću da znam ko sam i šta sam"
FOLK pevač Miroslav Ilić nedavno je govorio o svom poreklu i otkrio zbog čega nije želeo da se o njegovom životu snimi film.
24. 08. 2025. u 11:31
Komentari (0)