BANINI KEKSIĆI: Prave se na brzinu, a jedu sa užitkom
Banini keksići jedan su od omiljenih izbora uz šoljicu toplog čaja ili kafe, a posebno su popularni jer su mekani i puni slatkog nadeva.

Foto: Shutterstock
Iako će izgledati dekorativno i ako budu jednostavni, okrugli, modlice u raznim oblicima daće im još lepši izgled, pa ne propustite da ih napravite ovog decembra.
Sastojci:
- 2 cela jajeta
- 5 šoljica brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 šoljice šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 2 šoljice ulja
- džem po ukusu
- šećer u prahu (za posipanje)
Priprema:
Umutite jaja, pa im dodajte ulje i promešajte.
Malo po malo, sipajte brašno prethodno pomešano s praškom za pecivo, dok ne dobijete testo, koje treba da mesite kratko. Razvucite testo oklagijom. Trebalo bi da bude debljine jednog prsta. Vadite čašom krugove ili modlicama oblike po želji.
Izdubite vrhom prsta testo na sredini, pa ubacite po kašičicu džema.
Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, oko 10 minuta.
Dok su još topli, pospite kolačiće šećerom u prahu.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POSNA BAJADERA: Podjednako ukusna kao i mrsna, kolač za sva vremena
26. 09. 2024. u 21:53

JAFA KOLAČ: Neodoljiva poslastica koji podseća na najdraži keks (VIDEO)
08. 12. 2024. u 13:00

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)