PALAČINKE SUZET: Recept za otmenu poslasticu koja je na meniju i u najprestižnijim restoranima

Jovana Vasić

28. 12. 2024. u 13:00

Legenda o nastanku suzet palačinaka kaže da je nastala slučajno, tokom posete Edvarda, budućeg kralja Britanije, Azurnoj obali.

ПАЛАЧИНКЕ СУЗЕТ: Рецепт за отмену посластицу која је на менију и у најпрестижнијим ресторанима

Foto: Shutterstock

 U jednom poznatom restoranu, kuvar je greškom prosuo liker po palačinkama, što je dovelo do flambiranja. Na iznenađenje svih, ukus je bio fantastičan, pa je ovaj recept postao pravi specijalitet.

Sastojci:

  • 140 g maslaca
  • 200 g brašna
  • 100 ml likera sa ukusom pomorandže
  • 500 ml mleka
  • 3 jaja
  • 80 g šećera
  • 2 pomorandže

Priprema:

Prvo pomešajte brašno, jaja, dve kašike šećera i oko 40 g istopljenog maslaca. Postepeno dodajte mleko uz konstantno mešanje, sve dok ne dobijete homogenu masu bez gromuljica. Kada ste utrošili svo mleko, vaša smesa je gotova, i najbolje bi bilo da se ohladi oko sat vremena u frižideru pre pečenja.

Zatim ugrejte tiganj sa malo maslaca, te pecite palačinke. Najbolje je ga koristite tiganj specijalno za palačinke kako se ne bi lepile. Ispečene palačinke držite poklopljene kako biste održali temperaturu i kako bi ostale tople.

Kada ste završili sa pečenjem, ostalo je da napravite preliv. U jednu posudu treba da stavite preostali maslac, šećer, sok od pomorandže, rendanu koru pomorandži, kao i liker, i da sve to ujednačite na umerenoj temperaturi. Dobićete sirup kojim treba da prelijete palačinke presavijene na četvrt. Iskoristite pomorandže i za dekoraciju.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZABRINUTI NAVIJAČI AL HILALA: Mitroviću preti duže odsustvo