DOMAĆA ČOKOLADNA POGAČA: Poslastica koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, štaviše, sa stola nestaje začas
Čokoladna pogača postala je veoma popularna na društvenim mrežama, a svako ko je probao ističe da je ukus neodoljiv!
Sastojci:
Za testo:
- 3 kašike šećera
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 čaša toplog mleka (200 ml)
- 1 čaša tople vode (200 ml)
- 1 šoljica ulja (100 ml)
- Belance (žumance ostaviti za premazivanje)
- 6 čaša brašna (koristite čašu od 200 ml)
- 1 kašičica soli
Za fil:
- Kremić od čokolade
- Mleveni orasi
Za premazivanje:
- Žumance
- 1 kašičica mleka
Priprema:
U činiju stavite šećer, suvi kvasac, toplo mleko i toplu vodu. Promešajte i ostavite da odstoji 5-10 minuta dok kvasac ne počne da peni.
Dodajte ulje, belance i so, pa postepeno umešajte brašno. Umesite mekano testo koje se ne lepi za ruke. Pokrijte testo čistom kuhinjskom krpom i ostavite da naraste na toplom mestu oko 1 sat. Kada je testo naraslo, podelite ga na jednake loptice.
Svaku lopticu razvucite u oblik kruga. Na sredinu stavite kašičicu čokoladnog namaza i pospite mlevenim orasima. Preklopite ivice testa preko fila i oblikujte kuglicu ili željeni oblik. Poređajte pripremljene kolačiće u pleh obložen papirom za pečenje.
U činijici pomešajte žumance i mleko, pa time premažite svaki kolačić.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C dok ne porumene (oko 20-25 minuta).
Ovu čokoladnu pogaču možete servirati i toplu i hladnu, jednako je ukusna.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POGAČA SA SUVIM GROŽĐEM I ORASIMA: Bogata, sočna poslastica (VIDEO)
01. 01. 2025. u 07:00Novosti online
POGAČA SA CIMETOM U OBLIKU PAHULjE: Odličnog ukusa i još boljeg izgleda (VIDEO)
09. 12. 2024. u 14:30
RAPSODIJA UKUSA: Domaća pogača sa tri vrste sira, idealna za doručak ili užinu
10. 07. 2024. u 07:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
"IZBOMBARDOVALI SMO SRBE SAMO TAKO": Pevač služio na KiM 1999. - javnost u neverici zbog njegove izjave (VIDEO)
PEVAČ Džejms Blant, koji se proslavio debitantskim albumom "Back to Bedlam", služio je u Kforu 1999. godine, za vreme i neposredno nakon bombardovanja.
27. 01. 2025. u 12:07
Komentari (0)