BAŠ OVAKO SU IH PRAVILE NAŠE BAKE: Domaće pogačice sa čvarcima, ukus kome je teško odoleti
Domaće pogačice sa čvarcima za doručak, užinu ili večeru su jelo koje ćete često da pravite.

Foto Shutterstock
Sastojci:
900 g brašna
700 ml mleka
3 jajeta
1 kvasac
2 kašičice šećera
so po ukusu
susam za posipanje
Recept za domaće pogačice sa čvarcima:
Kako biste napravili ove pogačice prvo umlačite mleko pa u njega ubacite kvasac, šećer i malo brašna. Nakon toga brašno koje ste pripremili prosejte, pa u njega dodajte so, mleko i kvasac koji je narastao. Čvarke sameljite, pa im dodajte 1-2 jajeta i soli i dobro izradite.
Kada se testo podigne rastanjite ga i premažite čvarcima koje ste samleli. Zatim testo preklapajte poput pisma i ostavite da odstoji. Isti postupak ponovite još dva puta. Kada je poslednji put odstojalo, rastanjite ga i pomoću staklene čaše vadite pogačice.
Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumene. Uživajte!
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TORTA MONAHINjINA TAJNA: Dezert koji ćete odmah poželiti da probate
27. 01. 2025. u 12:00Novosti online

TORTA SA VIŠNjAMA: Za manje od pola sata spremite kremastu poslasticu kojoj nema premca
26. 01. 2025. u 11:00Novosti online

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)