BAŠ OVAKO SU IH PRAVILE NAŠE BAKE: Domaće pogačice sa čvarcima, ukus kome je teško odoleti

Новости онлине

30. 01. 2025. u 07:00

Domaće pogačice sa čvarcima za doručak, užinu ili večeru su jelo koje ćete često da pravite.

БАШ ОВАКО СУ ИХ ПРАВИЛЕ НАШЕ БАКЕ: Домаће погачице са чварцима, укус коме је тешко одолети

Foto Shutterstock

Sastojci:

900 g brašna

500 g čvaraka
700 ml mleka
3 jajeta
1 kvasac
2 kašičice šećera
so po ukusu
susam za posipanje

Recept za domaće pogačice sa čvarcima:

Kako biste napravili ove pogačice prvo umlačite mleko pa u njega ubacite kvasac, šećer i malo brašna. Nakon toga brašno koje ste pripremili prosejte, pa u njega dodajte so, mleko i kvasac koji je narastao. Čvarke sameljite, pa im dodajte 1-2 jajeta i soli i dobro izradite.

Kada se testo podigne rastanjite ga i premažite čvarcima koje ste samleli. Zatim testo preklapajte poput pisma i ostavite da odstoji. Isti postupak ponovite još dva puta. Kada je poslednji put odstojalo, rastanjite ga i pomoću staklene čaše vadite pogačice.

Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumene. Uživajte!

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U ŠOKU: Uhapšen Sergej Anohin