VANILICE ZA ZALJUBLJENE: Mirišljave, slatke, srcaste, pravi su izbor za Dan ljubavi
Napravite ih bar jedan dan ranije, jer su bolje kada odstoje.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g brašna
- 100 g mlevenih oraha
- 250 g masti
- 5 kašika šećera
- 1 jaje
- Džem crvene boje
- Prah šećer
Priprema:
Umutite mast penasto, dodajte celo jaje i mutite da se sjedini s mašću. Dodajte brašno i šećer i umesite testo. Ostavite pola sata da odstoji. Na pobrašnjenoj podlozi oklagijom rastanjite testo u koru debljine pola centimetra. Modlom u obliku srca vadite testo i ređajte u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta (treba da ostanu bele). Jednu premažite džemom i preklopite drugom. Uvaljajte u prah šećer.
(trpeza)
Preporučujemo
 
                    
                    POSNE RUSKE KAPE: Neodoljiva kombinacija kokosa i čokolade, koji se tope pri svakom zalogaju
31. 12. 2024. u 11:00Novosti online
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    ODBRUSILA CARINIKU: Gocu na granici nazvali Rašinom mamom
PEVAČICA bez dlake na jeziku govori o odnosu sa suprugom Rašom Novakovićem, uvek se sa šalom osvrćući na razliku u godinama koja je mnogima bila glavna tema na početku njihovog zabavljanja.
31. 10. 2025. u 18:35
 
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)