FANTASTIČNE PALAČINKE SA MAKOM I ŠLJIVAMA: Kombinacija ukusa koja će vas oduševiti
Ako ste ljubitelj štrudle sa makom ili džema od šljiva, sigurno ćete obožavati ovu kombinaciju koja je svojevrsno spoj tih poslastica.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za testo
- brašno 200 g
- voda 300 ml
- jaje 1 komad
- ulje 1 kašika
- šećer 1 kašičica
- so 1/3 kašičice
Za nadev
- mleko 300 ml
- med 2 kašike
- mak, mleveni 200 g
- šljive, odmrznute ili suve 150 g
- cimet po ukusu
Priprema:
Umutite jaje, vodu, ulje, so i šećer, pa lagano sipajte brašno stalno muteći da dobijete glatku ujednačenu smesu. Ostavite da odstoji pola sata. Potom ispecite palačinke u podmazanom tiganju. Za nadev prokuvajte mleko i med, dodajte mleveni mak i cimet. Mešajte na laganoj vatri dok ne prostruji. Palačinke obilno premažite prohlađenim nadevom, poređajte polutke šljiva i urolajte.
(superrecepti)
Preporučujemo

NIKO IM NEĆE ODOLETI: Napravite posne palačinke sa jednim tajnim sastojkom
29. 11. 2024. u 15:00

ZAPEČENE PALAČINKE SA ORASIMA I MLEKOM: Slatki ukus detinjstva
04. 06. 2024. u 15:12

TIRAMISU KUGLICE: Italijanska poslastica na drugačiji način
13. 02. 2025. u 15:00Jovana Vasić

"TO LICE, TE USNE..." Tramp ponovo izazvao pažnju komentarom o svojoj portparolki Karolin Levit (28)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp ponovo je dospeo u žižu javnosti zbog neobičnog komentara o izgledu portparolke Bele kuće Karolin Levit.
14. 10. 2025. u 14:48

"PLjESKALA RUKAMA I SLAVILA UBISTVO" Lavrov: Svi se sećamo kako je smrt Gadafija oduševila Hilari Klinton
RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da pamti kako je bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton pljeskala rukama i slavila ubistvo libijskog lidera Moamera Gadafija 2011. godine i aludirao da bivši sirijski predsednik Bašar el Asad trenutno živi u Moskvi, jer su njemu i njegovoj porodici prećeni sličnim fizičkim uništenjem u Siriji.
14. 10. 2025. u 13:06

GOVORIO SAM "NEMOJ", NIJE ME POSLUŠAO: Hasan prodao kuću, sin mu se kockao - "To su zlatni geni"
“Nemoj to sine, tata je prošao sve”
22. 10. 2025. u 10:27
Komentari (0)