FANTASTIČNE PALAČINKE SA MAKOM I ŠLJIVAMA: Kombinacija ukusa koja će vas oduševiti
Ako ste ljubitelj štrudle sa makom ili džema od šljiva, sigurno ćete obožavati ovu kombinaciju koja je svojevrsno spoj tih poslastica.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za testo
- brašno 200 g
- voda 300 ml
- jaje 1 komad
- ulje 1 kašika
- šećer 1 kašičica
- so 1/3 kašičice
Za nadev
- mleko 300 ml
- med 2 kašike
- mak, mleveni 200 g
- šljive, odmrznute ili suve 150 g
- cimet po ukusu
Priprema:
Umutite jaje, vodu, ulje, so i šećer, pa lagano sipajte brašno stalno muteći da dobijete glatku ujednačenu smesu. Ostavite da odstoji pola sata. Potom ispecite palačinke u podmazanom tiganju. Za nadev prokuvajte mleko i med, dodajte mleveni mak i cimet. Mešajte na laganoj vatri dok ne prostruji. Palačinke obilno premažite prohlađenim nadevom, poređajte polutke šljiva i urolajte.
(superrecepti)
Preporučujemo

NIKO IM NEĆE ODOLETI: Napravite posne palačinke sa jednim tajnim sastojkom
29. 11. 2024. u 15:00

ZAPEČENE PALAČINKE SA ORASIMA I MLEKOM: Slatki ukus detinjstva
04. 06. 2024. u 15:12

TIRAMISU KUGLICE: Italijanska poslastica na drugačiji način
13. 02. 2025. u 15:00Jovana Vasić

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

VENČANjE U ANGOLI, PA U SMEDEREVU: Šta naša tamnputa snajka kaže o srpskoj svadbi (VIDEO)
MEŠOVITI brakovi sve su učestaliji poslednjih godina. Imali smo prilike da vidimo brojne lepotice iz inostranstva koje su ljubav pronašle u Srbiji i sa svojim partnerima ovde nastavili život.
12. 09. 2025. u 10:31
Komentari (0)