NEODOLJIVI KLASIK: Recept za figaro oblande, koje će vas osvojiti ukusom

Jovana Vasić

01. 03. 2025. u 13:00

Kada ne znate šta biste, a želite da svojima spremite nešto slatko, stare dobre oblande su uvek dobar izbor.

НЕОДОЉИВИ КЛАСИК: Рецепт за фигаро обланде, које ће вас освојити укусом

Foto: Printskrin Youtube

Sastojci:

  • suve šljive 100 g
  • suve smokve 100 g
  • urme 100 g
  • suvo grožđe 100 g
  • pečeni lešnik 100 g
  • orasi, mleveni 50 g
  • oblanda, manja 1 list
  • čokolada 100 g
  • med 2 kašike
  • limun 1 komad

Priprema:

Suve šljive, smokve i urme iseckajte na tanje rezance, dodajte suvo grožđe, sok od celog limuna, drobljeni lešnik, rastopljenu čokoladu, mlevene orahe, pa smesu zasladite medom po ukusu. Oblandu stavite u vlažnu čistu kuhinjsku krpu dok sasvim ne omekša. Zatim rasporedite po njoj fil ostavljajući oko tri centimetra slobodna do ivice, potom oblandu urolajte, a po želji uvaljajte u kristal šećer.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BOMBARDOVANJE SR JUGOSLAVIJE NAJVEĆA GREŠKA U VOJNOJ ISTORIJI: Intervju - Janis Engolfpoulos, viceadmiral grčke mornarice u penziji

BOMBARDOVANjE SR JUGOSLAVIJE NAJVEĆA GREŠKA U VOJNOJ ISTORIJI: Intervju - Janis Engolfpoulos, viceadmiral grčke mornarice u penziji

"NATO bombardovanje 1999. se često posmatra kao ključni događaj u međunarodnom sistemu nakon Hladnog rata, posebno zbog načina na koji je oblikovao geopolitiku, međunarodno pravo i odnose između NATO zemalja i Rusije, i ako bi bilo pojednostavljenje reći da je to direktan okidač sadašnjih konflikata, to jeste doprinelo dugogodišnjim tenzijama koje su evaluirale u današnju globalnu dinamiku".

01. 03. 2025. u 14:49

Komentari (0)

SKANDAL U AKAPULKU: Trovačnica zbog koje se povukli najbolji na svetu (FOTO)