NEODOLJIVI KLASIK: Recept za figaro oblande, koje će vas osvojiti ukusom
Kada ne znate šta biste, a želite da svojima spremite nešto slatko, stare dobre oblande su uvek dobar izbor.
Foto: Printskrin Youtube
Sastojci:
- suve šljive 100 g
- suve smokve 100 g
- urme 100 g
- suvo grožđe 100 g
- pečeni lešnik 100 g
- orasi, mleveni 50 g
- oblanda, manja 1 list
- čokolada 100 g
- med 2 kašike
- limun 1 komad
Priprema:
Suve šljive, smokve i urme iseckajte na tanje rezance, dodajte suvo grožđe, sok od celog limuna, drobljeni lešnik, rastopljenu čokoladu, mlevene orahe, pa smesu zasladite medom po ukusu. Oblandu stavite u vlažnu čistu kuhinjsku krpu dok sasvim ne omekša. Zatim rasporedite po njoj fil ostavljajući oko tri centimetra slobodna do ivice, potom oblandu urolajte, a po želji uvaljajte u kristal šećer.
(superrecepti)
Preporučujemo
JUGOSLOVENSKI KOLAČ: Najukusnija starinska poslastica, koja je bila nezaobilazana na trpezi (VIDEO)
26. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić
ČOKOLADNE LEDENE KOCKE: Čokoladnija i ukusnija verzija poznate poslastice
25. 02. 2025. u 08:00Jovana Vasić
BRZI KOLAČ SA JABUKAMA KOJI SVIMA USPEVA: Napravite ukusnu poslasticu i obradujte ukućane
19. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić
ZEBRA KOLAČ PO RUSKOM RECEPTU: Krajnje jednostavan, a tako efektan
15. 02. 2025. u 15:00Jovana Vasić
VELIKI STRAH ZAVLADAO U EVROPI Zelenskog upozoravaju: "Ništa ne potpisuj"
EVROPSKI čelnici potajno savetuju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da bude oprezan povodom napora Sjedinjenih Država da postignu mirovni sporazum sa Rusijom.
07. 12. 2025. u 08:38
NOVI DETALjI U ISTRAZI, ZAVRŠENO VEŠTAČENjE VOZILA Otkriveno kako je došlo do nesreće u kojoj su poginuli Ana Radović i Aleksandar
OTKRIVENI su novi detalji iz istrage tragične saobraćajne nesreće u kojoj su stradali Ana Radović (20) i Aleksandar Masalušić (37).
07. 12. 2025. u 07:16
DRSKO: Jelisaveta Orašanin BEZ DONjEG VEŠA šeta ulicom (FOTO)
GLUMICA Jelisaveta Orašanin ponovo je privukla svu pažnju kada se pojavila u kombinaciji koja je izazvala pravu buru na mrežama.
06. 12. 2025. u 20:35
Komentari (0)