REZANCI SA MAKOM: Tipičan vojvođanski slatki i starinski specijalitet koji nas vraća u detinjstvo

Jovana Vasić

18. 03. 2025. u 12:30

Rezanci sa makom ili nasuvo s makom, kako Vojvođani zovu ovo slatko jelo, predstavljaju one ukuse po kojima se pamti detinjstvo.

РЕЗАНЦИ СА МАКОМ: Типичан војвођански слатки и старински специјалитет који нас враћа у детињство

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • brašno 1 kg
  • jaja 4 komada
  • mak, mleveni 250 g
  • šećer 100 g
  • ulje 100 ml

Priprema:

Umesite tvrdo testo od brašna, jaja i vode, ostavite ga da malo odmori, pa ga razvijte i isecite na rezance. Prokuvajte ih i procedite. U šerpi zagrejte ulje, dodajte rezance, promešajte i skinite s vatre. Na kraju dodajte mak i šećer i sve dobro promešajte. U vreme posta testeninu pravite bez jaja.

(superrecept)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)