KREMASTI POSNI SUTLIJAŠ: Idealno rešenje kada želite brz i lagan desert, bilo za svakodnevni obrok ili posnu trpezu

Jovana Vasić

15. 03. 2025. u 15:00

Najbrži domaći desert u danima posta. Pravi se brzo i lako, ukus i miris su mu božanstveni, a nema šanse da ne uspe.

КРЕМАСТИ ПОСНИ СУТЛИЈАШ:  Идеално решење када желите брз и лаган десерт, било за свакодневни оброк или посну трпезу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 175 g pirinča 
  • 600 ml biljnog mleka 
  • 200 ml kokosovog mleka (pola konzerve)
  • 3 kašike meda
  • 1 kašičica vanilin ekstrakta
  • 1 kašičica ekstrakta pomorandže (ili rendana kora pomorandže)
  • 1 kašičica cimeta (ili po ukusu)

Priprema:

U šerpi pomešajte pirinač, biljno mleko i kokosovo mleko. Dodajte med, vanilu, ekstrakt pomorandže i cimet. Stavite šerpu na srednju vatru i uz povremeno mešanje sačekajte da provri.

Kada proključa, smanjite temperaturu i kuvajte na tihoj vatri oko 30 minuta uz često mešanje, dok pirinač ne omekša i smesa postane kremasta. Po potrebi dodajte još malo biljnog mleka ako želite ređu teksturu. Poslužite toplo ili hladno, posuto dodatnim cimetom, suvim voćem ili džemom po izboru.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOMINACIJA NIKE PREVC: Slovenka oborila svetski rekord (VIDEO)