VRĆENI KROMPIR: Srpsko jelo naših baka

Новости онлине

04. 04. 2025. u 13:00

Ovo je tradicionalni srpski specijalitet koji je odličan obrok u vreme posta.

ВРЋЕНИ КРОМПИР: Српско јело наших бака

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • beli krompir 600 g
  • crni luk 200 g
  • paradajz 1 manji
  • pirinač 1 šoljica
  • beli luk 1 glavica
  • ulje 100 ml
  • so i biber po ukusu
  • crvena začinska paprika 1 kašičica
  • listovi svežeg kupusa nekoliko komada

Priprema:

Crni luk isecite na rebarca i dinstajte na ulju. Dok se luk dinsta, očistite krompir i pažljivo ga izdubite nožem. Dinstanom luku dodajte seckani paradajz, pirinač i krompir koji vam je ostao od dubljenja, tj. vrćenja. Dinstajte sve zajedno još pet minuta, dodajte malo soli, bibera i crvene paprike. Filom napunite krompir, pospite sve sitno seckanim belim lukom, nalijte pažljivo vodom ili supom, prekrijte listovima svežeg kupusa i stavite da se krčka na ringli oko pola sata. Krompir prebacite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite dok krompir ne porumeni. Poslužite toplo uz belolučene paprike ili uz salatu od krastavaca.

(superrecepti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA TUGUJE: Poginuo (i) Oleg Hofman - poslednja u nizu tragičnih vesti