HRSKAVE HEROVKE: Recept za najlepši starinski slovački kolač od 2 sastojka

Новости онлине

15. 04. 2025. u 16:00

​Herovke su tradicionalni slovački kolači koji se pripremaju od jednostavnih sastojaka poput žumanaca i brašna.

ХРСКАВЕ ХЕРОВКЕ: Рецепт за најлепши старински словачки колач од 2 састојка

Foto: Printskrin Youtube

Ovi hrskavi kolačići su deo slovačke kulturne baštine i često se pripremaju za posebne prilike poput venčanja i krštenja, posebno od strane kume.

Sastojci:

  • 3 žumanceta
  • 300 g brašna

Za dekoraciju:

  • šećer i vanilin šećer
  • cimet

Priprema:

Brašno i jaja sjedinite, pa umesite testo (kao za domaće rezance za supu). Na pobrašnjenoj površini razvaljajte testo da bude tanko i isecite trake širine palca.

Po 2-3 trakice, stavite u specijalnu kašiku sa rupicama i spustite u vruće ulje ili mast na nekih minut da se isprže. Ako nemate kutlaču za prženje, trakice umotajte oko prstiju (da dobijete loptu), stavite na kašiku sa rupicama i tako ih spustite u vrelu masnoću. Pripazite da ne izgore, izvadite i stavite na ubrus da upiju višak masnoće. Ohlađene kolače pospite šećerom i vanilin šećerom ili cimetom.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LIGA ŠAMPIONA: Trijumfi Aston Vile i Dortmunda, ali PSŽ i Barselona idu u polufinale najelitnijeg evropskog takmičenja