ZA JUTRO KOJE SE PAMTI: Sočne knedle sa džemom
Desert iz bakine kuhinje koji se ne odbija!

Tanjug
Savršeno idu uz šolju kafe ili čaja.
Potrebno je:
* 2 šolje brašna
* 1 šolja džema od nara
* 1 kg krompira
* 200 g mlevenih oraha
* 200 g šećera
* 2 kesice vanilinog šećera
Priprema:
Operite krompir, pa ga skuvajte u ljusci. Onda ga oljuštite pa ga izgnječite kao pire. Umešajte 2 šolje brašna pa zamesite testo. U šerpu sipajte 3 litra vode, pa ostavite da proključa. Rukom napravite loptice od testa. Spljoštite svaku, pa u sredinu stavite kašičicu džema. Oblikujte knedlu pa spuštajte u ključalu vodu. Kad se podignu na površinu vadite ih rupičastom kašikom. Zatim, valjajte svaku knedlu u mešavinu šećera, mlevenih oraha i vanilin-šećera.
Služite tople.
Prijatno!
(Trpeza)
Preporučujemo

UZ JOGURT - IDEALAN DORUČAK: Jednostavan burek sa spanaćem i sirom
18. 05. 2025. u 07:00

NAJZDRAVIJI DORUČAK IZ RERNE: Zapečeni omlet sa spanaćem, obožavaćete ga!
17. 05. 2025. u 07:00

"PODSEĆAMO POLICIJU, OSTALO JE JOŠ 48 SATI" Šešelj će sa srpskim četnicima organizovati uklanjanje barikada u Zemunu
SRPSKA radikalna stranka (SRS) podseća nadležne da je ostalo još 48 sati do ispunjenja roka koji su dali policiji da oslobodi centar Zemuna od blokadera koji blokadama obeležavaju granice Nezavisne države Hrvatske.
07. 07. 2025. u 16:38

SKANDAL! PLENKOVIĆ O USTAŠKOM KONCERTU TOMPSONA: "Ponosni smo, jedino on može da okupi pola miliona"
PREMIJER Hrvatske Andrej Plenković održao je konferenciju za medije nakon sednice Predsedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ). Glavna tema bila je koncert Marka Perkovića Tompsona na Hipodromu i ustaška ikonografija koja se tamo mogla videti, ali i čuti.
07. 07. 2025. u 18:33

"PRONACISTIČKA PROŠLOST, USTAŠKI SIMBOLI" Francuzi o Hrvatskoj posle Tompsona: "Ustaše ubile stotine hiljada Srba, Roma, Hrvata"
FRANCUSKE novine "Le Monde" oštro su kritikovale Hrvatsku posle koncerta Marka Perkovića Tompsona, upozorivši da Hrvatska pokazuje sve veću toleranciju prema pronacističkoj prošlosti iz vremena NDH.
08. 07. 2025. u 17:43
Komentari (0)