STARINSKO JELO KOJE I DANAS OBOŽAVAMO: Pečeni krompir sa kobasicama
KLASIK domaće kuhinje, doveden do savršenstva da bude za svačiji džep i da je ukusno pre svega!

Foto: Printskrin Youtube/Najbolji domaći recepti
Jednostavno, zasitno i vraća nas u detinjstvo!
Sastojci:
* Krompir, 1 kg
* Kobasice, 400 g
* Maslinovo ulje, 2 kašike
* So, 1 kašičica
* Crni biber, 1/2 kašičice
* Dimljena paprika, 1 kašičica
* Beli luk, 2 čena
* Sveži peršun ili mladi luk, 2 kašike
Priprema:
Krompir oljuštite i iseckajte na srednje velike komade. Stavite krompir u veliki lonac sa slanom vodom i kuvajte dok ne omekša, ali ne sme biti previše kuvano (oko 10-15 minuta). Ocedite krompir i ostavite da se malo prohladi.
Kobasice iseckajte na deblje kolutove.
Zagrijte rernu na 200°C. U velikoj tepsiji ili plehu, pomešajte krompir i kobasice sa maslinovim uljem, solju, biberom, dimljenom paprikom i belim lukom. Rasporedite sastojke ravnomerno i stavite pleh u rernu. Pecite 20-25 minuta ili dok krompir ne postane zlatno smeđi i hrskav, a kobasice lepo zapečene. Tokom pečenja, povremeno promešajte kako bi se sve ravnomerno zapeklo.
Prijatno!
(Super recepti/Žena)
Preporučujemo

KAKO DA NAPRAVITE MED OD MASLAČKA: Recept za pripremu je veoma jednostavan
26. 04. 2025. u 13:00

KO BI REKAO DA JE SA PEČURKAMA: Burger bez mesa, sočan i neodoljivog ukusa
26. 04. 2025. u 10:00

DOGOVORENO PRIMIRJE IRANA I IZRAELA: Tramp - Kraj rata; Bombe SAD nisu uništile nuklearna postrojenja? (FOTO/VIDEO)
RAT Izraela i Irana - 11. dan.
23. 06. 2025. u 08:17 >> 00:53

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

SLIKA IZ SRBIJE KOJA SLAMA SRCE: Tragičan razlog zašto roda 2 dana ne napušta zgarište - izgorelo 2 hektara žita
SVAKE godine, uprkos molbama i apelima, veliki broj ljudi pali strljiku i na taj način dolazi do požara u kojima stradaju tuđi usevi, ali nažalost i životi nevinih bića.
27. 06. 2025. u 16:50
Komentari (0)