STARINSKO JELO KOJE I DANAS OBOŽAVAMO: Pečeni krompir sa kobasicama
KLASIK domaće kuhinje, doveden do savršenstva da bude za svačiji džep i da je ukusno pre svega!
Foto: Printskrin Youtube/Najbolji domaći recepti
Jednostavno, zasitno i vraća nas u detinjstvo!
Sastojci:
* Krompir, 1 kg
* Kobasice, 400 g
* Maslinovo ulje, 2 kašike
* So, 1 kašičica
* Crni biber, 1/2 kašičice
* Dimljena paprika, 1 kašičica
* Beli luk, 2 čena
* Sveži peršun ili mladi luk, 2 kašike
Priprema:
Krompir oljuštite i iseckajte na srednje velike komade. Stavite krompir u veliki lonac sa slanom vodom i kuvajte dok ne omekša, ali ne sme biti previše kuvano (oko 10-15 minuta). Ocedite krompir i ostavite da se malo prohladi.
Kobasice iseckajte na deblje kolutove.
Zagrijte rernu na 200°C. U velikoj tepsiji ili plehu, pomešajte krompir i kobasice sa maslinovim uljem, solju, biberom, dimljenom paprikom i belim lukom. Rasporedite sastojke ravnomerno i stavite pleh u rernu. Pecite 20-25 minuta ili dok krompir ne postane zlatno smeđi i hrskav, a kobasice lepo zapečene. Tokom pečenja, povremeno promešajte kako bi se sve ravnomerno zapeklo.
Prijatno!
(Super recepti/Žena)
Preporučujemo
KAKO DA NAPRAVITE MED OD MASLAČKA: Recept za pripremu je veoma jednostavan
26. 04. 2025. u 13:00
KO BI REKAO DA JE SA PEČURKAMA: Burger bez mesa, sočan i neodoljivog ukusa
26. 04. 2025. u 10:00
PREMINUO SLAVNI GLUMAC: Vest potvrdila državna agencija, bio je miljenik mnogih generacija
GLUMAC Homajun Eršadi preminuo je u 78. godini nakon borbe sa rakom.
12. 11. 2025. u 16:25
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
PERSONA NON GRATA: "Tijana, šta će Tompson na tvom koncertu?"
"Pa, nikad se ne zna..."
12. 11. 2025. u 11:04
Komentari (0)