DOMAĆE KIFLICE SA SIROM: Recept koji će vas oduševiti (VIDEO)
Pomešajte 1 šolju mlakog mleka, 1 šolja brašna, šećera i kvasca u posudi ostavite da fermentira 15 minuta. Dodajte ostale sastojke i dobro izmešajte. Dodajte još brašna ako je potrebno dok ne dobijete glatko, nelepljivo testo.
Testo umesite i stavite u posudu, pokrijte je plehom, tanjirom ili vlažnom kuhinjskom krpom i ostavite da oko 45 minuta na sobnoj temperaturi.
Testo isecite na pola, pa polovinu na 18 delova i napravite od njih kuglice. Oklagijom razvaljajte komade i premažite ih malo puterom otopljenim na sobnoj temperaturi. Nastavite da razvaljate ostale komade i naslažite ih jedan na drugi. Poslednji komad ne premazujte puterom.
Uzmite 9 slojeva testa i stavite u frižider na najmanje 30 minuta. Zatim oklagijom razvucite što više možete. Po potrebi možete posuti brašnom. Isecite razvučeno testo na četvrtine odnosno na male trouglove.
Na širu stranu trouglova dodajte mešavinu sira i seckanog peršuna i zarolajte testo. Dok valjate, možete malo da se rastegnete da napravite više slojeva.
Prebacite kiflice u pleh i ostavite da narastu dok se skoro ne udvostruče. U međuvremenu, zagrejte rernu na 190 stepeni. Premažite iz nadevom od žumanceta i mleka i pecite dok godnji sloj ne dobije zlatnu boju, oko 25 minuta.
Potrebno je za testo:
- 2 jaja
- 2 šolje toplog mleka
- 3 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 10 g instant kvasca
- 4,5 šolje brašna
Za između listova testa:
- 175 g mekog putera
Za površinu testa
- 1 žumance
- 1 kašičica mleka
- Susam i crni kim
POGLEDAJTE VIDEO:
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
STIGAO ŽESTOK ODGOVOR TRAMPU OD PREDSEDNIKA: To je naše i tako će ostati!
PREDSEDNIK Paname Hose Mulino poručio je da Panamski kanal pripada njegovoj državi i da oko toga neće biti pregovora.
23. 12. 2024. u 08:54
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
"SRCE MOJE, DUŠO MOJA" Dajana grca u suzama zbog Žike, a on je grli: "Setila sam se naše svadbe" (VIDEO)
"ZASLUŽIO si da te zagrlim i poljubim..."
23. 12. 2024. u 10:06
Komentari (2)