BRZA KAFANSKA POGAČA: Mekana i ukusna, gotova za 20 minuta

Novosti online

09. 03. 2023. u 18:00

LAKO i preukusno!

БРЗА КАФАНСКА ПОГАЧА: Мекана и укусна, готова за 20 минута

Foto: Shutterstock

Sigurno ste se više puta našli u situaciji da jedete pravu dobru kafansku pogaču. Sada je možete pripremiti i iz svog doma.

BRZA KAFANSKA POGAČA - potrebni sastojci:

20 g kvasca
1  čaša od jogurta tople vode
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
2 kašike ulja
oko 300-310 g brašna

Foto: Shutterstock

 

BRZA KAFANSKA POGAČA - priprema:

1. Od svih navedenih sastojaka umesite mekano i lepo testo. Odmah ga prebacite na radnu površinu, oblikujte loptu rukama, i onda je spljoštite praveći pogaču, dlanovima pritiskajte nežno dok ne dobijete željenu debljinu. Trebalo bi da bude tanka, ali ne previše, u toku pečenja će još da naraste.

Prebacite je na papir u tepsiju i još malo dlanovima razvucite do oboda tepsije.

Izbockajte je viljuškom, napravite neku šaru po želji.

2. Odmah zatim uključite rernu na 250 stepeni, čim se zagreje, znači posle nekih 15 minuta stavite pogaču da se peče.

Čim se malo zapeče smanjite temperaturu na 180, i dopecite je do kraja. Ukupno vreme pečenja je 15-najviše 20 minuta.

Kada bude gotova, izvadite je iz tepsije, poprskajte je vodom, uvijte u čistu krpu i ostavite da se malo ohladi.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRČKA U ŠOKU: Nikola Milutinov bi mogao da napusti Olimpijakos, evo za koji bi klub zaigrao