BRZA KAFANSKA POGAČA: Mekana i ukusna, gotova za 20 minuta
LAKO i preukusno!
Sigurno ste se više puta našli u situaciji da jedete pravu dobru kafansku pogaču. Sada je možete pripremiti i iz svog doma.
BRZA KAFANSKA POGAČA - potrebni sastojci:
20 g kvasca
1 čaša od jogurta tople vode
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
2 kašike ulja
oko 300-310 g brašna
BRZA KAFANSKA POGAČA - priprema:
1. Od svih navedenih sastojaka umesite mekano i lepo testo. Odmah ga prebacite na radnu površinu, oblikujte loptu rukama, i onda je spljoštite praveći pogaču, dlanovima pritiskajte nežno dok ne dobijete željenu debljinu. Trebalo bi da bude tanka, ali ne previše, u toku pečenja će još da naraste.
Prebacite je na papir u tepsiju i još malo dlanovima razvucite do oboda tepsije.
Izbockajte je viljuškom, napravite neku šaru po želji.
2. Odmah zatim uključite rernu na 250 stepeni, čim se zagreje, znači posle nekih 15 minuta stavite pogaču da se peče.
Čim se malo zapeče smanjite temperaturu na 180, i dopecite je do kraja. Ukupno vreme pečenja je 15-najviše 20 minuta.
Kada bude gotova, izvadite je iz tepsije, poprskajte je vodom, uvijte u čistu krpu i ostavite da se malo ohladi.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
IDEALAN RECEPT ZA PREDJELO: Slane kocke sa sirom - kao torta (VIDEO)
09. 02. 2023. u 15:00
Recept za hleb BEZ BRAŠNA i jaja - od samo dva sastojka (VIDEO)
08. 02. 2023. u 15:30
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
ENDIJU MARIJU LICE U MODRICAMA, OGLASIO SE: "Muka mi je od svega, ja sam ljudsko biće! Molim vas - ostavite me na miru" (VIDEO)
"JA SAM ljudsko biće! U redu? Prestanite da me jurite! Muka mi je šta svakog dana moram da nosim na ramenima. Molim vas, ostavite me na miru."
22. 01. 2025. u 14:15
Komentari (0)