UKUSAN HELJDA ROLAT: Zdrav doručak za koji treba da odvojite samo 10 minuta (FOTO/VIDEO)
ZA HELjDA rolat vam ne treba mnogo vremena
U danu koji tako brzo prođe malo nam vremena ostaje za pripremu hrane. Postupak pripreme ovog heljda rolata traje kratko. Odvojite desetak minuta za pripremu, a ostatak vremena prepustitie rerni. Odlične za doručak, a možete ih poneti i na posao.
Na instagram profilu Kuvarice_manje_zbori možete naći odlične recepte, a mi smo se ovog jutra odlučili za sledeći:
Heljda rolat - sastojci:
500 gr kora za pitu
300 gr sira
400 gr pečurki
1/2 praziluka
1 čaša (čaša od 2dcl) jogurta
1 čaša ulja
1 čaša heljdinog brašna.
4 jaja
1 prašak za pecivo
Heljda rolat - priprema:
Umutite jaja dodajte jogurt, ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo i ostavite sa strane jer tom smesom premazujete kore.
Praziluk iseckajte i pržite na malo ulja, ubacite pečurke i pržite dok tečnost ne ispari zatim dodajte so, biber...
Kad se pečurke ohlade pomešajte ih sa sirom. Odvojite po 3 kore. Svaku koru premažite sa smesom od jaja i na treću koru koju ste premazali stavite fil pečuraka.
Krajeve kora presavijete ka unutra i urolate u rolat. Postupak ponavljate dok imate materijala, ako vam ostane smesa kojom ste premazivali kore, premažete je i preko pite na kraju. Pecite sve na 200 stepeni dok ne porumeni.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
AKO VOLITE JABUKE, OVO JE POSLASTICA ZA VAS: Brz i jednostavan recept (VIDEO)
14. 03. 2023. u 15:00
UZ OVAJ RECEPT NE MORATE DO PEKARE: Umesite najukusniju pogaču (VIDEO)
12. 03. 2023. u 15:00
VREDI PROBATI: Danas pripremamo domaću salamu šunkaricu (FOTO/VIDEO)
11. 03. 2023. u 18:30
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)