UKUSAN HELJDA ROLAT: Zdrav doručak za koji treba da odvojite samo 10 minuta (FOTO/VIDEO)
ZA HELjDA rolat vam ne treba mnogo vremena
U danu koji tako brzo prođe malo nam vremena ostaje za pripremu hrane. Postupak pripreme ovog heljda rolata traje kratko. Odvojite desetak minuta za pripremu, a ostatak vremena prepustitie rerni. Odlične za doručak, a možete ih poneti i na posao.
Na instagram profilu Kuvarice_manje_zbori možete naći odlične recepte, a mi smo se ovog jutra odlučili za sledeći:
Heljda rolat - sastojci:
500 gr kora za pitu
300 gr sira
400 gr pečurki
1/2 praziluka
1 čaša (čaša od 2dcl) jogurta
1 čaša ulja
1 čaša heljdinog brašna.
4 jaja
1 prašak za pecivo
Heljda rolat - priprema:
Umutite jaja dodajte jogurt, ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo i ostavite sa strane jer tom smesom premazujete kore.
Praziluk iseckajte i pržite na malo ulja, ubacite pečurke i pržite dok tečnost ne ispari zatim dodajte so, biber...
Kad se pečurke ohlade pomešajte ih sa sirom. Odvojite po 3 kore. Svaku koru premažite sa smesom od jaja i na treću koru koju ste premazali stavite fil pečuraka.
Krajeve kora presavijete ka unutra i urolate u rolat. Postupak ponavljate dok imate materijala, ako vam ostane smesa kojom ste premazivali kore, premažete je i preko pite na kraju. Pecite sve na 200 stepeni dok ne porumeni.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
AKO VOLITE JABUKE, OVO JE POSLASTICA ZA VAS: Brz i jednostavan recept (VIDEO)
14. 03. 2023. u 15:00
UZ OVAJ RECEPT NE MORATE DO PEKARE: Umesite najukusniju pogaču (VIDEO)
12. 03. 2023. u 15:00
VREDI PROBATI: Danas pripremamo domaću salamu šunkaricu (FOTO/VIDEO)
11. 03. 2023. u 18:30
(MAPA) OVOG DATUMA STIŽE PRAVA ZIMA I NAJHLADNIJI PERIOD! Ivan Ristić za "Novosti" otkriva: Biće još snega, dolazi hladan arktički vazduh
CELA Srbija okovana je snegom, a meteorolog Ivan Ristić za "Novosti" kaže da nas tek očekuje prava zima.
24. 12. 2024. u 14:46
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
STIŽE POLITIČKI POTRES? Evo ko vodi u anketama za novog nemačkog kancelara
ALIS Vajdel, liderka desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD), prema poslednjim anketama, preuzela je vođstvo ispred Fridriha Merca, lidera Hrišćansko-demokratske unije (CDU).
24. 12. 2024. u 12:17
Komentari (0)