HRSKAVE I MEKANE ROLNICE SA ČVARCIMA: Ideja za današnju užinu (FOTO)

Novosti online

26. 03. 2023. u 09:00

IDEALNE su za doručak, večeru ili užinu

ХРСКАВЕ И МЕКАНЕ РОЛНИЦЕ СА ЧВАРЦИМА: Идеја за данашњу ужину (ФОТО)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

Ideju za današnji doručak nalazimo kod Kuvarice manje zbori. Spremamo hrskave i mekane rolnice sa čvarcima.

ROLNICE SA ČVARCIMA - potrebno:

600 gr brašna

1 kvasac
1 jaje
3 dcl mleka
1 kašičica soli
1 kašičica šećera

ROLNICE SA ČVARCIMA - fil:

350gr čvaraka
150gr masti

ROLNICE SA ČVARCIMA - premaz:

 žumance, susam

Poslednji razvučeni deo testa se ne premazuje. Ostavite sve to da odmori još nekih 15min. Sve to razvucite u pravougaonik što tanje i urolate u rolat. Rolat isecite na manje rolatiće i ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite ih u prethodno zagrejanu rernu dok ne porumene. Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SELEKTOR DONEO ODLUKU: Pešić saopštio spisak igrača za mečeve protiv Danske